2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Gazdaság

40 órás reptéri késés + videó

Sokan már kétszer is meggondolják, hogy útnak induljanak-e repülővel a nyári hónapokban. Rengeteg rémhír terjed arról, hogy hatalmasak a várakozási idők. A Radar című műsorunknak az egyik utas elmesélte, hogy zajlott az utazást megelőző 40 órás kálváriája.

  • 40 órás reptéri késés + videó

Az utóbbi hónapokban rengeteg repülőtéri rémhírről lehetett hallani. Hosszú órás vagy akár napos késések is előfordulnak. Legutóbb egy Ferihegyről Törökországba tartó gép utasai jártak pórul, ugyanis a járat 40 óra csúszással indult útnak.

Pénteken kellett volna elindulnunk, péntek délután és vasárnap reggel indultunk, tehát akkor másfél napot csúsztunk. Amikor mi vasárnap 7.10-kor indultunk, és fél 3-ra értünk ide – mondta Gyarmati Rita utas.

Mindenki utazni szeretne, az utazási vágy ilyenkor sokkal erősebb, mint a téli hónapokban

– hangsúlyozta Szüle Zsolt pilóta, aki korábban pedig légi forgalom irányító volt így kiváló rálátása van arra, hogy minek köszönhető az utóbbi időben megnövekedett késések száma.

A légitársaságok, azért ezt kevesen tudják, nem rendelkeznek igazából annyi tartalékkal, mint azt mondjuk az átlagember gondolja. Tehát, ha van egy légitársaságom, az nem azt jelenti, hogy van még a garázsban három repülőgépem, amit ha probléma van be tudok dobni a rendszerbe. A légitársaságok elég szigorúan és pontosan tervezik a menetrendjeiket, ehhez megfelelően vannak a repülőgépeik felsorakoztatva.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a megnövekedett utasszám mellett előfordulhat, hogy jelentősen késnek a repülőjáratok, azonban ez nem ok arra, hogy az utasok ne kapjanak meg minden szükséges információt.

Azt várjuk a légi közlekedés valamennyi szereplőjétől, beleértve a HungaroControlt is, hogy készítsenek akciótervet, minden információt folyamatosan biztosítsanak az utasoknak. A földi kiszolgálástól elvárjuk, hogy gyorsítsák radikálisan a folyamatot. A fogyasztóvédelmi hatóságot az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően arra utasítja a kormány, hogy a legszigorúbban járjon el a jelentős késéseknél és szabjon ki jelentős bírságokat – mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón.

A szakértők szerint a károsultak, amennyiben igazolni tudják a késedelemből okozott kiesésüket, kárukat úgy a légitársaságnak kártérítési kötelezettsége van a jegyvisszatérítésen felül is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!