2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Reuters: Az EU elhalaszthatja az Ukrajna csatlakozásáról szóló döntést + videó

Az adás vendégei a stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, közíró voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy Olaf Scholz német kancellár újra tárgyalni szeretne Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

  • Háború Ukrajnában – Reuters: Az EU elhalaszthatja az Ukrajna csatlakozásáról szóló döntést + videó

A tartalomból:

  • Olaf Scholz német kancellár újra tárgyalni szeretne Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A német kancellár szombaton választókörzetében tartott beszédében kifejtette, hogy miután csaknem egy éve nem lépett kapcsolatba az orosz elnökkel, ismét kész beszélni vele.
  • Az Egyesült Államok és Katar folytatja a tárgyalásokat a Hamász túszairól szóló megállapodás érdekében.
  • Egy hosszú alagutat találtak a zsidó állam katonái a gázai Sifa kórház alatt, az övezet északi részén - jelentette az izraeli hadsereg szóvivője. A tíz méter mélyen húzódó, ötvenöt méter hosszú járatról egy leeresztett kutya hátára szerelt kamerával készítettek felvételt. A lejárata az egészségügyi intézmény területén, egy fészer alatt volt, ahol egy járművet is találtak rengeteg fegyverrel. Az alagút folytatását egy ajtó zárja el, melyet több védelmi eszközzel biztosítottak. Robbanásbiztos ajtóval és lő-nyílással, amelyekkel a Hamász megpróbálja megakadályozni az izraeli erők behatolását.
  • Franciaország készen áll kórházaiban fogadni sérült gázai gyerekeket, "amennyiben ez hasznos és szükséges" – mondta Emmanuel Macron. A francia elnök a "gázai népet érintő vészhelyzetre" hivatkozva vasárnap az X-en bejelentette, hogy Franciaország minden rendelkezésére álló erőforrást mozgósít, különösen a légi erőforrásokat, hogy a sérült gázai gyermekeket Franciaországban lehessen kezelni, a francia kórházak készen állnak ötven beteg fogadására – tette hozzá.
  • Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter ma Ukrajnába utazik, hogy találkozzon az ukrán vezetőkkel, és megerősítse az Egyesült Államok rendíthetetlen támogatását Ukrajna szabadságharca iránt - áll a Pentagon közleményében.
  • Miközben az ukrán férfiak harcolni indultak, a nők átvették a munkájukat. Ez a címe a brit The Economist hetilap megjelent helyszíni riportjának, amelyből megtudhatjuk, hogy Ukrajnában a háború miatt kegyetlen hiány alakult ki a férfi munkaerőből. Ma már nők is dolgoznak az ukrán bányákban, mivel az ukrán munkaerőpiac jelentősen átalakult a háború kezdete óta, ami férfiak százezreinek mozgósításához vezetett.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!