2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Főhős: Górcső alatt a Brüsszelbe vágyó politikum jelesei

Hír TV

2019. május 20., hétfő 21:00

A hazai parlamenti pártok európai listavezetői szerepeltek a Hír TV Főhős című műsorában, akik mellett az adásban bemutatták a Magyar Gárda helyébe lépő új, jobboldali egyenruhás alakulatot, a Nemzeti Légiót.

Nagy harc várható az ellenzéki oldalon. Igaz, a pártok igyekeznek bagatellizálni a dolgot, hogy ez „úgyis csak egy listás választás”, és nincs nagy tétje, de a háttérben mégis gőzerővel megy a versengés.

Sokakat meglepett, hogy az MSZP listáját a súlytalan pártelnök, Tóth Bertalan vezeti majd. A legtöbb szocialista szimpatizáns egy lényegesen karakteresebb listavezetőt várt a posztra. Arra pedig végképp senki nem számított, hogy a párbeszédes Jávor Benedek a negyedik helyre tolja be magát.

Hogy ez az esélytelenek nyugalma-e, még nem tudni. De arról se feledkezzünk meg, hogy volt, aki derékba törte a szocik EP-kampányát. Bangóné Borbély Ildikó a héten is hozta a formáját.

A szakértők szerint a szocik nagy riválisa a Demokratikus Koalíció lesz. Mint mutattuk, a listavezető Dobrev Klárának Bangóné kijelentései miatt nem lesz nehéz dolga, és az is sokat nyomhat a latban, hogy férje, Gyurcsány Ferenc nem került fel a listára. De azért egy kicsit kampányol a feleségének.

Dobrev Klára, mint miniszterelnök feleség a jobboldal szerint a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor a hagyományos családmodellt kritizálta. Emiatt még tüntettek is Dobrev ellen, de rég volt, biztosan sokan elfelejtették. A kutatások szerint a DK annyira jól nyomja a kampányt, hogy még az MSZP-t is megelőzheti.

De vannak még rivalizáló pártok. Ilyen a Jobbik és a Mi Hazánk. A pártszakadás végeredménye az lett, hogy Vona elment vloggernek, az EP-listavezető pedig Gyöngyösi Márton lett. Hiába keresik a plakátjait az utcán, mert az nincs nekik. Állítólag a költségvetésük annyira lenullázódott, hogy erre már nem jutott pénz. Hiába, ilyen a tiltott pártfinanszírozás gyümölcse. De arról is beszélt, hogy a magyar zsidóság felesküdött a cionizmusra.

Majd eljutott a Jobbik a Spinóza-házhoz, ahová nem véletlen, hogy Vona Gábor ment Gyöngyösi helyett. Viszont elment Erdélybe, ahol kifütyülték. Ezen jól felháborodott.

Hír TV