2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

2020. november 30., hétfő 20:55

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. Felidézzük a szocialista Tóth József és a dögei polgármester lebukását. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.

Emlékeznek még Tóth Józsefre, a volt szocialista országgyűlési képviselőre és polgármesterre? Ha nem, akkor felidézzük hogyan derült ki, hogy egy 30 milliós hiányt miképp kell lepapírozni.

Húzódott a dögei polgármester ügye is. A független Vincze Ferenc Tibort szintén egy hangfelvétel buktatta le. A település első embere ezen arról beszél, hogy 20 millió forintot akar lefölözni egy építési vállalkozónak megszerzett több mint 200 milliós uniós támogatásból.

A felvételen az is elhangzik, hogy korábban 8 millió forint kenőpénzt már kapott a cégtől. A nyíregyházi nyomozó ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást.

A dögei polgármester menekült az igazságszolgáltatás elől, és beutaltatta magát a nagykállói pszichiátriára, ahol a HírTV talált rá és elvitték a böribe.

Vendégünk Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője volt, akivel arról beszélgettünk, mit sportolt gyerekkorában, a családi indíttatásról és politikáról is kérdeztük.

„30 éve vagyok a II. kerületi Fidesznek a tagja, tehát veterán vagyok. Szerintem sokunkkal megtörtént abból a generációból, amihez én tartozom, hogy ugye 1989 júniusában volt Nagy Imre újratemetése és szerintem ez a demokráciának egy mérföldköve. Elhangzott ott az a bizonyos Orbán Viktor beszéd és emlékszem nem engedtek el a szüleim, de otthon hallgattuk. (…) Gimnazista voltam és hallgattuk a beszédet, láttam a szüleim arcán, talán édesanyának egy-két könnycsepp is a szemében volt. (…) Ez után a beszéd után gondoltam úgy egy gimnáziumi osztálytársammal, hogy leblattyogunk a II. kerületi Fidesz irodába”

- mondta Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Teljes adás:

HírTV