2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Kocsis Máté: Az ellenzék meg van sértődve, hogy nem lehet őket komolyan venni

Hír TV

2020. május 31., vasárnap 22:05

A Hír TV Bayer show című műsorában Bayer Zsolt és Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt többek közt az ellenzék narratívájáról a kormány intézkedéseivel kapcsolatban, de természetesen a 14. évfordulója alkalmából szóba került az őszödi beszéd is és a Jobbik szereplése mellett sem mentek el szó nélkük.

Kocsis Máté a közelmúlt ellenzéki reakcióról elmondta, a kormány a vírusjárvány elején egy kormányrendelettel kihirdette a veszélyhelyzetet, később a Parlament megalkotta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, mellyel felhatalmazta a kormányt számos fontos intézkedés megtételére. Ezek közé sorolhatóak a törlesztési moratóriumok, az adókedvezmények, a munkahelyvédelmi, egészségügyi és még számos egyéb intézkedések. A kormány a járványhelyzet enyhülésével törvényt nyújtott be mely tartalmazza, hogy a különleges jogrendet a kormány visszaadja, valamint a veszélyhelyzetet megszüntetik. Egyúttal másik törvény is benyújtásra került a parlament elé, mely az átmeneti intézkedéseket tartalmazza, számos segítő intézkedést, több közt a gazdasággal és az egészségüggyel kapcsolatban. Ezek a tények, az ellenzék részéről azonban érezhető egy kommunikációs zavar. A törvény keddi benyújtása után a DK előállt azzal, hogy a kormány ahhoz is gyenge, hogy diktatúrát tartson fönt. Másnap pedig megjelentek a liberális jogértelmezők, akik szerint ez majd még nagyobb diktatúrát eredményez majd, mint előtte volt. Tehát a diktatórikus kormány még durvább diktatúrát készít elő, de gyáva ahhoz, hogy azt fenntartsa.  Ezek után az ellenzék meg van sértődve, hogy nem lehet komolyan venni. A frakcióvezető megemlítette Szilágyi György, jobbikos képviselő a Népszavában megjelent publicisztikáját, kiragadva belőle egy rendkívül velős részt:

Orbán Viktor elérkezettnek látta az időt, hogy ha ideiglenesen is, de végleg magához ragadja a hatalmat.

Ez gyönyörűen foglalja össze mindazt, amit az ellenzék mondani szeretne a jelenlegi helyzetről, a vírus elleni védekezés jogszabályi környezetéről és annak megszűnéséről 

- tette hozzá Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 

 

 

Hír TV