2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Bayer show

Bayer show - Deutsch Tamás: Hová tűnt Gyurcsány Ferencné?

Meg van az eszköze az Európai Uniónak, hogy felderítse a megvesztegetéseket, de ehelyett a tagállamokat üldözi. Erről beszélt a Fidesz Európai Parlamenti képviselője a Bayer-showban. Deutsch Tamás szerint - miközben egyre dagad a korrupciós botrány - Brüsszel politikai nyomást gyakorol az uniós országokra.

  • Bayer show -  Deutsch Tamás: Hová tűnt Gyurcsány Ferencné?

Az Európai Uniónak jelentős erejű eszközök állnak rendelkezésére a megvesztegetések felderítésére -mégsem a saját házuk táján sepregetnek. Erről beszélt a Fidesz Európai Parlamenti képviselője a Bayer-showban. Deutsch Tamás szerint Brüsszel úgy folytat folyamatos politikai boszorkányüldözést a tagországok -köztük Magyarország- ellen, akár jogállamisági eljárások címszava alatt, hogy közben saját korrupciós ügyeiket a számtalan ellenőrző bizottság egyike sem vette észre.

- Semmit nem vett észre ez a kifinomult intézményrendszer a brüsszeli korrupcióból. Hát azt mondja a főszereplő, hogy ez évek óta zajlik. A huzibőröndben több százezer eurónyi készpénz van. És ők verebekre, nem is tudom, kolibrikre lődöznek egy ilyen ágyúköteggel, a politikai vádaskodásban állítólag elkövetett, vagy a politikai vádaskodások szerint állítólag elkövetett lengyelországi, meg romániai, meg bulgáriai, meg magyarországi korrupciós ügyekre vadásznak, azt vizslatják és ott Brüsszelben, ahol ezek az intézmények működnek, ott Brüsszelben évek óta elképesztő fordulatszámmal, elképesztő összegek cseréje keretében működik egy korrupciós rendszer. Hát ez hogyan képzelhető el, hogy ez így működött?

Deutsch Tamás arra is felhívta a figyelmet, hogy közvetlen kapcsolat áll fenn a korrupciós ügyben érintett szocialista EP-képviselők és a magyar dollárbaloldal között. A képviselő szerint a magyar baloldalnak lenne miről nyilatkoznia, mert az Európai Parlamentben tett szavazataik alapján van érintettségük a súlyos, a Brüsszeli korrupciós rendszert leleplező botrányban.

- Hová tűnt Gyurcsány Ferencné? Kirobbant ez a korrupciós ügy és az árnyékkormány árnyék-miniszterelnök asszonya a nyilvánosság előtt hetek óta nem szerepel. Brüsszelben és Strasbourgban hírét-hamvát nem lehet látni.

Az EP képviselő ugyanakkor megjegyezte azt is: a Fidesz EP képviselőcsoportja várhatóan a magyar vagyonnyilatkozati formula bevezetését fogja javasolni az Európai Parlamentnek. Ugyanis mivel az uniós bizottság véleménye szerint a magyar jogrendszer megfelelő a korrupció elleni küzdelemre, európai parlamenti bevezetése segítheti a korrupciós botrányban súlyosan érintett uniós intézmény hasonló törekvését – tette hozzá Deutsch Tamás.

 

További epizódok

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége. 2023. március 19.
Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

Dömötör Csaba: A háború nyertesei az energiavállalatok

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Bayer show-ban rámutatott, olyan a helyzet, mint 1914-ben, amikor sokak háborús lázban égtek, majd kegyetlen mészárlás kezdődött, több millió halálos áldozattal. 2023. március 12.
Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten. 2023. március 05.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!