2024. 10. 28. Hétfő Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Harrisnek nincsenek jó válaszai + videó

Nógrádi György, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Harrisnek nincsenek jó válaszai + videó

Harminc ország szeretne csatlakozni a BRICS együttműködési fórumhoz

"Guterres az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, tehát elsőszámú tisztségviselője. Mi a BRICS? A világ jelentős részét összefogó szervezet, mely jelenleg egyre inkább bővül és egyre több ország jelzi, hogy be szeretne lépni vagy legalább különböző társpozíciókat szeretne. Az ülés Oroszországban volt, Kazanyban. Persze, hogy elmegy, ez a kutya kötelessége. Mi volt az ukrán robléma? Az, hogy Guterres hogy mert elmenni. Abban a percben, ha Ukrajna vezeti az ENSZ-t, akkor ezt megértem, de amíg Ukrajna egy vesztésre álló állam addig ezt nem értem meg. A másik, hogy hogy mert kezet fogni Gutterres Putyinnal? Már elnézést, de ha Putyin a Biztonsági Tanács öt állandó tagjából az egyiknek, az első számú vezetője, teljhatalmú vezetője. Azzal, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, semmit nem tudnak csinálni, ahova akar elmegy és senki nem meri és nem akarja elfogni. Mi volt az ukrán elképzelés? Ettől kezdve Guterrest nem látják szívesen. Ez megint ostobaság. (...) Amit Ukrajna csinál az egy napi nagyon buta PR politika."

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Amerikai elnökválasztás 2024

"Amikor különböző műsorokban megkérdezték Harrist, hogy miben tudna újat mutatni, nem tudott jót mondani. A jövővel kapcsolatban is inkább csak általánosságokban beszél. (...) Az lett volna Harris feladata, hogy távolságot tartson Bidentől. Ez úgy néz ki, hogy nem nagyon sikerült és nem is tud jó válaszokat adni, hogy miben különbözne. Sőt nagyon érdekes, hogy ki vonul fel Harris oldalán. Azt láthatjuk, hogy Kamala Harris sztárok teintetében visszatért az obamai főszereplőhöz Beyonce-hoz. (...) Ezzel szemben Trump tekintetében azt láthatjuk, hogy például a teljes küzdősport, a tech cégek jelentős része, a nagy repülőalkatrészeket, repülőket gyártó cégek, autó gyártó cégek beálltak Trump mögé."

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!