2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 02:00

Belföld

Rokonokat ültetnek pozíciókba

Rokonoknak és párttársaknak osztogatnak pozíciókat az Egerben - állítja a Fidesz frakcióvezetője. A város egyik alpolgármestere Mirkóczki Zita, a jobbikos polgármester Mirkóczki Ádám unokatestvére. A helyi vagyonkezelő igazgatótanácsában pedig ott ül Eger második alpolgármesterének bátyja. A kormánypártok szerint az ellenzéki városvezetés meghazudtolja saját választási ígéreteit.

  • Rokonokat ültetnek pozíciókba

Az októberi önkormányzati választások után Eger jobbikos polgármestere azt hangoztatta, nem tervez személycseréket hivatalában. Első döntései egyikeként mégis lecserélte a városi vagyonkezelő és távhő vállalat teljes igazgatótanácsát. Az új vezetők között helyet kapott Berecz Kálmán.

A jogász pozícióhoz jutását Mirkóczki Ádám azzal indokolta: szüksége volt olyan emberre aki nem pártérdekeket szolgál. Bercz a jelenlegi alpolgármester bátyja.

Tekintettel arra, hogy tíz fillért nem vesz föl az igazgatótanácsi tagságáért, viszont úgy gondoljuk, hogy az EVAT-ban született botrányos szerződések tömkelege miatt, amiről majd egy külön sajtótájékoztatót fogok tartani, nagyon is szükséges oda egy olyan jogász, aki nem pártérdekek mentén végzi a munkáját, hanem a törvényesség és Eger érdeke mentén, és dr. Berecz Kálmán kifejezetten ilyen, ezért kértem fel én.

- mondta Mirkóczki Ádám.

A helyi Fidesz szerint nemcsak az önkormányzati cégek élén, hanem a városházán is rokonok kerültek pozícióba az új vezetés hivatalba lépésekor.

Nem igazán készültek fel arra, hogy ezt a választást megnyerjék, ezért szépen lassan, lépésről lépésre cserélik le azokat az egyébként kiváló szakembereket, akiket a saját barátaikra, rokonaikra kívánnak lecserélni itt a város vezetésében. Nagyon érdekes az, hogy Mirkóczkinak hívják a polgármestert és Mirkóczkinak hívják az alpolgármestert is. Ők Ádám és Zita egyébként rokonok, és unokatestvéri viszony fűzi egyébként őket egymáshoz.

- jelentette ki Oroján Sándor, aki hozzátette, a kormánypártok szerint etikátlan rokonokra és párttársakra cserélni a már meglévő szakembereket, különösen akkor, amikor a kampányban ennek az ellenkezőjét ígérte az ellenzék.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!