2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Orbán: Legkésőbb kedden döntenek a március 15-ei központi ünnepség sorsáról

Legkésőbb kedden születik döntés arról, megtartják-e a március 15-ei nemzeti ünnepen a központi ünnepséget - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az operatív törzs ülése utáni sajtótájékoztatón.

  • Orbán: Legkésőbb kedden döntenek a március 15-ei központi ünnepség sorsáról

 

Ha az európai helyzet romlik, akkor kedden lemondják a központi ünnepséget, ha viszont úgy látják, hogy erre nincs szükség, akkor nem - tudatta a kormányfő.

Más rendezvények esetében egyelőre a szervezőkre bízzák, hogy megtartják-e az adott eseményt vagy sem. Ha azonban a helyzet súlyosbodik, akkor az operatív törzs tud rendezvényeket betiltó döntéseket is hozni - mondta Orbán Viktor.

Tüttő Kata: a főváros egyelőre nem mondja le a nagyobb rendezvényeket

Amíg a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős országos operatív törzs nem kéri, a főváros nem halasztja el, nem mondja le a nagyobb rendezvényeket - közölte a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön Budapesten újságírókkal.

Tüttő Kata más témában tartott sajtótájékoztatója után kérdésre válaszolva számolt be a fővárosi operatív törzs nap folyamán tartott üléséről.

Hangsúlyozta, a fővárosi operatív törzsnek egészségügyi feladatai és hatásköre sincs arra, hogy a koronavírussal kapcsolatban intézkedjen. Hozzátette: a szervezet feladata a fővárosi közszolgáltatások biztosítása.

Elmondta, azt kérték a fővárosi cégektől, hogy vizsgálják át az üzletmenet-folytonossági, azaz a pandémiás terveiket és folyamatosan tájékoztassák dolgozóikat. A vezérigazgatók hatáskörébe tartozik a szükséges járványügyi intézkedések meghozatala - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elhalasztanak-e nagyobb fővárosi rendezvényeket, Tüttő Kata közölte: a járvány kezelésében a legfontosabb, hogy mindenki fegyelmezetten járjon el, a Fővárosi Önkormányzat is így tesz, azaz nem hoz felesleges, pánikra okot adó döntést.

Akkor halasztják el a rendezvényeket, ha az országos operatív törzs ezt kéri - mondta.

A koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs múlt pénteken alakult meg. Az önkormányzati döntések előkészítéséért felelős operatív törzset Tüttő Kata vezeti, tagja - a feladatkörében érintett - Dorosz Dávid és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Havasi Gábor, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, László Imre XI. kerületi polgármester mint a Fővárosi Közgyűlés orvos tagja, valamint a testület titkára, Számadó Tamás főjegyző.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!