2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Belföld

Megint a Nélküledet gyalázza a baloldal és megint ostobaságokkal

Veiszer Alinda mindenhonnét elzavart baloldali riporter interjút készített egy baloldali irodalomtörténésszel, aki szidja az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számát, ráadásul ostobaságokkal.

  • Megint a Nélküledet gyalázza a baloldal és megint ostobaságokkal

Milbacher Róbert a dollármédiának kedvezve olyat akar szidni, amiről tudja, hogy magyarok millióinak sokat jelent. Ez ismét egy baloldali provokáció, ahol egy jelentéktelen irodalomtörténész, egy dollárcseléd, összefogva a dollármédiával közös akcióba kezdett - írta meg az Origo. 

A dollármédia ismét boldogan írt cikket abból, hogy a mindenhonnét elzavart baloldali riporter, Veiszer Alinda interjút csinált Milbacher Róbert irodalomtörténésszel. Milbacher szerint ha a nevetés nincs is, lázadás van a nemzettudatban, természetesen Petőfitől. Petőfi Milbacher szerint „a magyar irodalom egyetlen sikeres projektje", nem mellesleg cáfolata annak a leegyszerűsített nemzetképnek, amelyet ma a Nélküled szimbolizál.

Milbacher magát a dalt nem nevezi meg, csak utal a refrénre: „Egy vérből valók vagyunk, ugye, ez egyszerűen abszurd, a honfoglalók sem voltak egy vérből valók. Petőfi szlovák volt, és nagyon nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy elfelejtődjön a szlovák származása."

Elképesztő, mert a fenti gondolat

OSTOBASÁG MAGA A KIJELENTÉS, HISZEN JELKÉPESEN KELL ÉRTELMEZNI A NÉLKÜLED CÍMŰ DAL SZÖVEGÉT, ANNAK ÜZENETÉT PEDIG TERMÉSZETESEN RENGETEG EMBER ITT ÉS KÜLHONBAN IS PONTOSAN ÉRTI.

Nyilvánvaló az is, hogy egy irodalomtörténész a legalacsonyabb tudományos fokozatot sem érheti el, ha nem érti a jelképeket.

MILBACHER A DOLLÁRMÉDIÁNAK KEDVEZVE OLYASMIT AKAR SZIDNI, AMIRŐL TUDJA, HOGY MAGYAROK MILLIÓINAK SOKAT JELENT.

Ez ismét egy baloldali provokáció, ahol egy jelentéktelen irodalomtörténész, egy dollárcseléd összefogva a dollármédiával közös akcióba kezdett.

Ismerős Arcok: Szemben az aljasságokkal

Az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila korábban interjút adott a Századvég Youtube-csatornájának, a Kontextusnak. Azt mondja, az nem zavarja, ha őket támadják, de ha a közönségüket, azt nem tűri. A Nélküled című legendás dal szövegírója-énekese arról is beszélt, hányszor szembesült már életében a halállal, és miért bántja, hogy a rendszerváltás után elmaradt az elszámoltatás.

A MAGYAROK ÖSSZETARTOZÁSÁNAK EGYIK HIMNUSZÁVÁ VÁLT, TÚLZÁS NÉLKÜL CSODÁLATOS DAL EGYIK LEGNAGYOBB HATÁSÚ ELŐADÁSA MÁSFÉL ÉVVEL EZELŐTT, A PUSKÁS ARÉNÁBAN VOLT.

Fotó: VALUSKA GÁBOR

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!