2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Márki-Zay Péter most lakbér- és áremelést követel + videó

Úgy tűnik, Márki-Zay Péter még nem találja kellően rossznak a népszerűségi adatait; aligha lehet más az oka, hogy tegnap este az ATV-ben azt követelte, hogy törölje el a kormány az önkormányzatok gazdálkodását korlátozó intézkedéseit. “Látjuk most is, hogy az önkormányzatokat igyekszik csődbe vinni a kormány, nem emelhetnek árat, lakbéret (sic!)” – sajnálkozott a baloldal kormányfőjelöltje a műsorban – olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.

  • Márki-Zay Péter most lakbér- és áremelést követel + videó

A kormány a járványügyi veszélyhelyzet idején rendelt el korlátozásokat az esetleg munka nélkül maradó emberek védelmében – ezek közé tartozott a kilakoltatási tilalom és a bérleti díjak emelésének tiltása –, ám a korlátozások nagyrészét azóta feloldották. Márki-Zay Péter ezekkel vélhetően nincs tisztában, ennek ellenére sokat mondó, hogy az önkormányzatok gazdálkodásával kapcsolatos legelső meglátása az, hogy engedni kell az önkormányzati lakbérek és díjak megemelését.

A jelölt ATV-s okfejtése úgy is összegezhető tehát, hogy a baloldal választási programja a lakbér- és áremelésekkel bővült – írja a PestiSrácok.hu.

Mindez azért is érdekes, mert a baloldal nemrég kihelyezett kampányplakátjain éppen ellenkező követelés olvasható, hiszen

a bolsevik lélek nemes egyszerűségével Fekete-Győr András, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Karácsony Gergely öles betűkkel „áremelés helyett béremelést” szorgalmaz rajta.

A legkiválóbb közgazdászok és gazdaságpolitikusok intellektusán is túlszárnyaló, Matolcsy György és Varga Mihály több évtizedes munkálkodását egy mozdulattal sutba dobó gazdasági program (áremelés helyett béremelést!) amúgy nem a mostani egyesült baloldal leleménye. Közéleti veteránok emlékezhetnek a rendszerváltoztatás zavaros éveire, amikor Szabó Albert újnyilas nemzetvezető Magyar Népjóléti Szövetség nevű pártocskája ugyanevvel a megvilágosító üzenettel ragasztgatta teli a budapesti metróállomások falai– olvasható a PestiSrácok.hu cikkében.

Persze a politikai üzenetek és a morális értékek tekintetében nem is áll olyan távol Szabó Albert egykori, nemzetiszocialista eszméket valló alakulata a mostani baloldaltól, hiszen

Márki-Zay Péter a mostani ATV-s interjúban is mentegeti a baloldal közös képviselőjelöltjét, Z. Kárpát Dánielt,

aki a napokban előkerült régebbi videó tanúsága szerint egy jobbikos rendezvény pódiumán Szabó Alberthez hasonlóan náci karlendítéssel üdvözölte a hallgatóságot. Márki-Zay szerint két okból sem kifogásolható: egyfelől a Jobbik ma már nem éget uniós zászlókat, másfelől Z. Kárpát mosolygott karlendítés közben. Mosolyogva tehát szabad lehet a náci üdvözlés használata.

Z. Kárpát mosolyog. Vajon miért? Hát azért, mert nem gondolja komolyan

– érvelt szó szerint MZP.

E téren Márki-Zay Péter legalább következetes maradt önmagához, hiszen, mint emlékezetes, februárban, a fonyódi kolbászfesztivál forgatagát megzavarva arról nyilatkozott, hogy ők „a kommunistákat és a fasisztákat” külön-külön képviselik. Akkor épp a „fasiszta jelölt”, azaz a jobbikos Steinmetz Ádám oldalán mondta mindezt.

Igazi kincsesbánya a tegnap esti interjú

Talán a tévéstúdió atmoszférája (amelyben sem a súgógép, sem annak biováltozata, azaz Simon András nem állt a kormányfőjelölt rendelkezésére) tette lehetővé, hogy Márki-Zay Péter – mint korábban annyiszor – újra önmagát adja. Így fordulhatott elő, hogy az interjú valódi kincsesbányává mélyült. A felvétel egy pontján a fideszes szavazók például fasisztává válnak, máshol meg úgy akarja MZP meghazudtolni a közvélemény-kutatások eredményét, hogy kijelenti:

a fiatalok – ellentétben az idősebbekkel – tájékozottak.

Tehát Márki-Zay szerint az idősek tájékozatlanok lennének. Ezután pedig hosszan azt hangoztatja, hogy

tisztességes, becsületes, keresztény ember, magyar hazafi nem szavazhat a Fideszre!

Ebből a gondolatrohamból az tűnhet, hogy aki a Fideszre szavaz, tisztességtelen, nem becsületes, nem keresztény és nem hazafi.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!