2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Már pénteken kiadhatják Demeter Mártát

Pénteken tárgyalja a mentelmi bizottság Demeter Márta mentelmi ügyét, így már aznap, a nyári szünet előtti utolsó ülésnapon döntést hozhat a parlament az LMP-s képviselő kiadásáról – tudta meg a Magyar Hírlap. Kocsis Máté napirend előtt hangsúlyozta: az uniós csúcs bebizonyította, hogy a V4-ek a legerősebb szövetség az unióban.

  • Már pénteken kiadhatják Demeter Mártát

A mentelmi bizottságnak adta ki vizsgálatra az LMP-s Demeter Márta mentelmi ügyét Kövér László – ezt maga az Országgyűlés elnöke jelentette be a tegnapi plenáris ülésen. Ismert, Demeter mentelmi jogának felfüggesztését múlt héten kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész az ellenzéki képviselőt érintő hivatali visszaélés gyanújával indult nyomozás kapcsán. A megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki, és valótlanul állította, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

A mentelmi bizottság tegnapi ülésén még nem került napirendre az ügy, de ahogy Hargitai János, a bizottság KDNP-s elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, a testületnek egy hónapja van, hogy kialakítsa álláspontját és javaslatát az Országgyűlés elő terjessze, amely majd meghozza a végső döntést. A parlament mostani ülésszaka pénteken véget ér, így a bizottság vagy még a héten összeül vagy már csak ősszel születhet döntés, mivel a parlamenti szünetben a bizottsági határidő is nyugszik, azaz ebben az időszakban nem kell számolni a határidő lejártával. Hargitai János ugyanakkor azt közölte, hogy péntekre összehívja a bizottságot, így az utolsó ülésnapon akár dönthet is a parlament Demeter mentelmi jogának felfüggesztéséről.

A tegnapi, napirend előtti felszólalások során az MSZP-s Kunhalmi Ágnes azzal támadta a kormányt, hogy a fővárosi tömegközlekedési eszközökön kánikula idején bőven a megengedett, harmincöt fok felett van a hőmérséklet. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Budapest ma Európa egyik legbiztonságosabb városa, villamosvonalakat hosszabbítottak meg, megújul a buszpark, a 3-as metró, és megépítették a 4-es metrót. „Azt tudomásul veszem, hogy a nyári meleg időjárást is a kormány nyakába varrja” – mondta, megjegyezve, most több a klimatizált közlekedési eszköz, mint a szocialisták idején. Hangsúlyozta: Tarlós István főpolgármester több fát ültetett, mint Karácsony Gergely, aki olyan pártok támogatásával indul ősszel, akik majdnem csődbe vitték a fővárost. Dömötör szerint Karácsony Gergellyel valójában Hagyó Miklós, Gyurcsány Ferenc korszaka és az egész Demszky-korszak jönne vissza.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: az EU új intézményvezetőiről folytatott vita megmutatta, hogy a V4-ek a legerősebb szövetség az unióban. Emlékeztetett: a visegrádi csoport óriá­si sikert aratott, világossá vált, hogy megkerülhetetlenné lett az EU-ban, és vége annak a korszaknak, amikor a régi nagy tagállamok utasításokat adnak a később csatlakozóknak. A V4 elérte a legfőbb célját: sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem lett az Európai Bizottság elnöke.

Magyar Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!