2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Belföld

Kormányinfó: A bértámogatás májusban is jár az éttermeknek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön is beszámolt a kormány legfontosabb döntéseiről.

A beoltottak egy százaléka betegszik meg Magyarországon

Gulyás Gergely elmondta, hogy nő az oltási hajlandóság, így már több mint 4,2 millió ember regisztrált. Már 4,5 millió ember kapott, vagy éppen jelentkezett oltásra, de a cél a 8 millió. A háziorvosok minden regisztrált listáját megkapták - tette hozzá. A miniszter elmondta, hogy a háziorvosok a kiválasztás nehéz feladatát is kiválóan megoldották. A beoltottak egy százaléka betegszik meg Magyarországon - mondta a miniszter. 

Mindegyik vakcina hatékony és biztonságos

Az oltóanyagok között nincs érdemi különbség a hatékonyság között - mondta a miniszter. Gulyás szólt arról is, hogy a világ egyik legnagyobb üzlete a vakcinák jelenlegi terjesztése. Minden hír mögött üzleti érdekek állhatnak. A kormány kampányt indít a regisztráció növelésére, így óriásplakátok is megjelennek. A kampány jelmondata: az oltás életet ment. 

A bértámogatás májusban is jár az éttermeknek

Mindenkit be tudunk oltani május végére, ha sikerül pótolni a kieső Janssen-vakcinát - mondta Gulyás Gergely. Szólt arról is, hogy 3,5 millió beoltott felett nyithatnak a teraszok, és nem kell fizetni a teraszok bérléséért. A bértámogatás májusban is jár az éttermeknek, valamint kézikönyv készül a vendéglátóhelyeknek. 

Így nyitnak az iskolák

Gulyás szólt arról is, hogy az iskolákat csak kellő óvatosság mellett lehet újraindítani. Az óvodákat és az alsó tagozatokat indítják újra - tette hozzá. 

Gulyás: Az oltásellenesség helyett az oltás pártjára kell állni

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy világosan ki kell mondani, hogy minden oltás jobb, mint a betegség. Megkérték a baloldalt, hogy a széthúzás helyett az összefogásra koncentráljon - tette hozzá. Mindenkit arra kell biztatni, hogy éljen az oltás lehetőségével.Az oltásellenesség helyett az oltás pártjára kell állni.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Újabb horrorvágóhidat leplezett le a NÉBIH

A helyszínen az ellenőrök gyomorforgató körülményeket tapasztaltak, az udvaron például rovarral szennyezett fagyasztott termékek is voltak. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!