2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Jancsó Andrea: A Momentum a bántalmazó Baranyi Krisztina mellett tesz hitet + videó

Baranyi Krisztina saját személyiségének a foglya – ezt állítja a Momentum kegyvesztett kerületi politikusa. Jancsó Andreát azzal vádolta meg a pártja, hogy nem segíti elő az összefogást, ezért kezdeményezték a kizárását. A politikus szerint saját pártja tálcán nyújtotta oda a fejét Baranyi Krisztinának.

  • Jancsó Andrea: A Momentum a bántalmazó Baranyi Krisztina mellett tesz hitet + videó

Természetesen a következő testület összetételét ez nagymértékben befolyásolni fogja! Hiszen a választó, a választó nem felejtenek! – ezzel riogatta Baranyi Krisztina szövetségeseit, miután nemet mondtak a túlárazott Ecseri úti térfelújításra.

Az MSZP ferencvárosi önkormányzati képviselője a HírTV-nek azt mondta, hogy a kerület polgármestere a sikertelen projektek miatt szövetségeseit teszi bűnbakká.

Az egyik héten a Párbeszéd miatt nem tud polgármester asszony mit csinálni, a másik héten a DK-MSZP miatt nem tud mit csinálni, a harmadik héten meg a Momentum miatt nem tud mit csinálni

– hangsúlyozta Torzsa Sándor, az MSZP IX. kerületi önkormányzati képviselője.

A baloldali pártokkal folyamatosan hadban álló ferencvárosi polgármester éppen ezért saját egyesületének színeiben indul az önkormányzati választásokon.

A Momentum vállalta, hogy a 2024-es voksoláson nem akadálya, hanem motorja lesz az ellenzéki együttműködésnek – írja legfrissebb közleményében a liberális párt. Hozzáteszik: ezért teljesen egyértelmű, hogy támogatják az elmúlt öt évben jól teljesítő ellenzéki polgármestereket – akkor is, ha azok nem a Momentum közösségének a tagjai. A Momentum szerint ferencvárosi politikusuk Jancsó Andrea nem segítette ezt az együttműködést ezért kizárási eljárást indítottak ellene.

Évek óta játszott, teljesen méltatlan és szinten aluli kutyakomédia ez, amelynek most a választások előtt egyetlen célja van: hűségesküt tenni Baranyi Krisztinának és a fejemet tálcán átnyújtani neki – így reagált a történtekre a kegyvesztett képviselő. Aki hozzátette: nem kizárták, kilépett.

Polgármester asszony saját személyiségének a foglya, és ezzel igazából nem tudunk mit kezdeni. Volt négy és fél éve arra, hogy megmutassa, hogy demokratikus, együttműködő vezető tud lenni. Ehhez képest bármikor, amikor nem az ő akarata érvényesült, akkor nyilvános térben rohant neki a saját képviselőinek ahelyett, hogy egyébként leültünk volna, és kompromisszumra jutottunk volna bármelyik kérdésben

– hangsúlyozta Jancsó Andrea.

A ferencvárosi Fidesz frakcióvezetője szerint Baranyit a kerülete helyett csak a hatalom érdekli.

Baranyi Krisztinának nem fontos a kerület. A saját politikai karrierje és az a saját hatalmi pozíciójának az erősítése a legfontosabb. A kerületért és a kerületiekért nem hajlandó semmit tenni – mondta Gyurákovics Andrea, a Fidesz IX. kerület  önkormányzati képviselője, majd hozzátette: a baloldallal szemben ők azt próbálják megmutatni, hogy náluk egység van, összetartoznak és kiállnak egymásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!