2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:45

Belföld

Draskovics Tiborra, a Gyurcsány–Bajnai-korszak megoldóemberére is fontos pozíciót bíztak a Városházán

Nem meglepő, hogy a 2010 előtti baloldal számos meghatározó háttéremberéhez hasonlóan Draskovics Tibornak, Gyurcsány Ferenc egyik leguniverzálisabb megoldóemberének is találtak testhezálló pozíciót a Karácsony Gergely vezette Városházán.

  • Draskovics Tiborra, a Gyurcsány–Bajnai-korszak megoldóemberére is fontos pozíciót bíztak a Városházán

A jelenleg a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) igazgatóságában ülő politikus korábban egyebek mellett volt a Gyurcsány-kabinet pénzügyminisztere, a kormányzati közigazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli minisztere, majd igazságügyi és rendészeti minisztere.

Draskovicshoz köthetők a felháborodást keltő megszorítások

A kamarillapolitikában jártas, kíméletlen végrehajtó hírében álló Draskovics nevéhez a 2010 előtti szocialista kormányok idejéből több, komolyabb felháborodást kiváltó megszorító intézkedés is fűződik. Így például 2004-ben, pénzügyminiszterként Draskovics még a zárolásra kényszerített minisztériumokat is meglepte az általa bejelentett újabb, jelentős megvonásokkal. 

Szabályszegés a Városházán

A miniszteri kinevezéseken túl Draskovics kisebb-nagyobb megbízatásokat is kapott a baloldal 2010 előtti országlása idején, aszerint, hogy épp hol tartottak igényt a szolgálataira. Így volt ez 2019 után, a Városházán is, ahol egyből egy szürkezónás akcióban aktivizálta magát. A Népszava korábbi beszámolója szerint Draskovics és a bizalmasának tartott akkori vezérigazgató-helyettes, Kerékgyártó János súlyos szabályszegést követtek el, amikor a BKK-n belül ellenőrzést végző ügyvédi irodát megkörnyékezve, érzékeny információkhoz próbáltak hozzájutni. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!