2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Kartellezési gyanú miatt tett bejelentést a GVH-nál az Élhető Erzsébetváros Egyesület + videó

Ezt a Chicago Szindikátushoz hasonlítanám, ez az Erzsébetvárosban meghúzódó maffiaszál – így fogalmazott a Magyar Nemzetnek az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője.

  • Kartellezési gyanú miatt tett bejelentést a GVH-nál az Élhető Erzsébetváros Egyesület + videó

Garai Dóra szerint a kerületben ma már csak az a szórakozóhely kaphat éjfél utáni nyitvatartási engedélyt, amely tagja az önkormányzattal együttműködő Közös Erzsébetvárosért Egyesületnek és tagdíjat is fizet nekik.

Az önkormányzat 2023 októberében módosított az éjfél utáni nyitvatartási feltételeken miután a lakosság és több civil szervezet is jelezte, hogy a hangos szórakozóhelyek és a kerületben mulató turisták miatt szinte élhetetlenné vált a környék.

Az önkormányzat ekkor 200-ban maximálta az éjfél után is nyitva tartható vendéglátóhelyek számát, az engedélyek kiadását pedig egyesületi tagsághoz kötötte. 

Így azoknak a vendéglátósoknak, akik nem szeretnék éjfélkor lehúzni a redőnyt, be kell lépniük az öt legnagyobb helyi szórakozóhelytulajdonos által alapított Közös Erzsébetvárosért Egyesületbe és tagdíjat kell fizetniük. 

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője, Garai Dóra szerint ez felveti a kartellezés gyanúját, emiatt bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál.

A témával részletesen foglalkozik a Hír Tv Célpont című műsora, vasárnap 20.10-től.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!