2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Emmi: A magyar kormány elkötelezett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben

A magyar kormány elutasítja a bántalmazás minden formáját és elkötelezett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján az MTI-vel.

  • Emmi: A magyar kormány elkötelezett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemben

A közlemény szerint a 2013-ban életbe lépett új magyar Btk. Európa egyik legszigorúbb büntető törvénykönyve, amely kiemelten védi a nőket, és kiemelten bünteti a nők elleni erőszakos bűncselekményeket.

A világnap alkalmából a magyar kormány arra hívja fel a figyelmet, hogy a kapcsolati erőszak visszaszorításában különösen fontos a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés, amelyben az idei évtől már a Kapcsolj egyből! mobiltelefonos applikáció is segít.

A kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje Magyarországot és a magyar nőket a tömeges bevándorlástól, és az azzal együtt járó, nők elleni erőszakos bűncselekményektől, amelyeknek száma a bevándorlóországokban radikálisan megnőtt. A nők elleni erőszak leggyakoribb formája a kapcsolati erőszak, melynek számos megnyilvánulási formája létezik a fizikai vagy szexuális bántalmazáson túl - tették hozzá.

A kapcsolati erőszak elleni küzdelemhez több mint 3 milliárd forint uniós fejlesztési forrás mellett az Emmi is jelentősen hozzájárul, többek között azzal is, hogy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) költségvetési támogatását 150 millió forinttal emeli, valamint folyamatosan bővíti az intézményrendszert is. A telefonszolgálat mellett húsz krízisközpont, nyolc titkos menedékház, huszonegy félutas kiléptető ház és hét kríziskezelő ambulancia áll rendelkezésére az érintetteknek.

Az OKIT segélyvonal száma, a 06-80-20-55-20-as telefonszám ingyenesen hívható a nap 24 órájában - áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!