2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Újabb, átfogó dróntámadás érte Ukrajnát

Oroszország szombat este ismét masszív dróncsapásokat mért Ukrajnára. Az ukrán légierő közlése szerint az érintett területek között volt Kijev is.

  • Újabb, átfogó dróntámadás érte Ukrajnát

Csapás érte a fővárostól délnyugatra fekvő Vinnyica megye, az északkelet-ukrajnai, határ menti Szumi, valamint a központi Cserkaszi megye, továbbá a déli Mikolajiv város és a Fekete-tenger mellett fekvő Odessza kikötőváros.

A jelentések szerint az ország nagy részén robbanások hallatszottak. Korábban számos területen légiriadó volt érvényben. Az ukrán erők az éjszaka folyamán megsemmisítették mind a 37, Oroszország által indított támadó drónt - számolt be vasárnap az ukrán légierő főnöke.

"A légvédelmi harcban mind a 37 Sahíd típusú drónt lelőtték - közölte a parancsnok.

Oleh Kiper, a déli Odessza megye kormányzója a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy 20 drónt semmisítettek meg az Odessza régióban. "Odessza megyében egy közigazgatási épületet megrongáltak a lehulló roncsok. Odessza városban a roncs egy lakónegyed udvarára zuhant. Szerencsére nem történt sérülés" - tette hozzá a tisztviselő.

Legalább négy ember meghalt vasárnap az északkelet-ukrajnai Harkiv városának külterületén orosz ágyúzás következtében - közölte régió kormányzója.

Oleh Szinyehubov azt mondta: "Tudomásunk van arról, hogy négy civil meghalt. Legalább nyolc ember megsebesült". Hozzátette, hogy az orosz erők "megtámadták azt a területet, ahol a lakosok pihentek". A lövések az északnyugat-harkivi Mala Danylivka kerületet érték.

Az ukrán erők megsemmisítették a fekete-tengeri orosz flotta egyik aknakereső hajóját - közölte vasárnap az ukrán haditengerészet az előző este történt eseményről a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Fotó: Kiégett autóroncsok mellett mentők Harkivban 2024. május 14-én, miután orosz rakéta-és siklóbomba-támadás érte a kelet-ukrajnai város egyik lakónegyedét. Ukrán források szerint legalább 20 ember, köztük 3 gyermek megsebesült. MTI/EPA/Szergej Kozlov

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!