2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Drogkereskedők ellen emeltek vádat Kalocsán

A Kalocsai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi, az élettársa és két további bűntársuk ellen, aki 2019-2020. években Kalocsán „herbál” és „kristály” nevű designer drogokat fogyasztottak és árultak több helybélinek, köztük egy kiskorú fiúnak is.

  • Drogkereskedők ellen emeltek vádat Kalocsán

A vádirat szerint a 20 éves vádlott már több éve rendszeresen fogyasztott „herbált” és „kristályt”, amit részben az egyik ismerősétől, egy 29 éves férfitől vásárolt. Később a 20 éves vádlott a drogot egy internetes portálról szerezte be, amelyet a rendőrség azóta már felszámolt. Olyan is előfordult, hogy a drogot az élettársa nevére rendelte meg, aki nem tudott erről, majd a drog egy részét eladta a 29 éves vádlottársának. 

A 29 éves vádlott többször is vásárolt drogot a fiatalabb vádlottól, amit részben maga fogyasztott el, részben továbbértékesítette. A 20 éves dílernek volt több állandó kuncsaftja is, volt olyan fogyasztó, aki legalább 20-30 alkalommal vásárolt tőle. Amikor nem volt otthon, akkor az élettársa, egy 21 éves nő „szolgálta ki” a lakásukon a vevőket, köztük a 29 éves bűntársukat és az ügy negyedik vádlottját, egy 35 éves férfit. 

A legidősebb vádlott havonta tízszer vett „herbált” és „kristályt” a 20 éves vádlottól és élettársától, egy csomagot 1.000 forintért. A 35 éves férfi a drogot részben elfogyasztotta, részben pedig egy ismerősének adta tovább. 

A 20 éves díler mintegy 8-10 alkalommal adott el drogot egy fiúnak, akiről tudta, hogy még kiskorú. A 18. életévét be nem töltött „kuncsaft” a „herbált” és a „kristályt” két másik kiskorúval közösen fogyasztotta el, akik a vásárlásnál is jelen voltak.

A rendőrök 2020. május 27-én fogták el a 20 éves vádlottat, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. Az élettársa és a 35 éves vádlott szabadlábon védekeznek, míg a 29 éves bűntársuk bűnügyi felügyelet alatt áll. 

A járási ügyészség a vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, illetve – az élettárs és a 35 éves vádlott esetében - új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségével vádolja. Az ügyész a 20 éves vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás, míg az élettársával szemben elzárás kiszabását indítványozta. A másik két vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet kiszabását indítványozta az ügyészség. A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!