2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

24 vádlott állt ittas vezetés miatt a kecskeméti bíróság előtt egy nap alatt

A Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés, illetve eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt gyorsított eljárásban a mai napon összesen 24 vádlottat állít bíróság elé, akik Kecskeméten, illetve a környező településeken ittasan vagy úgy vezettek gépjárműveket, hogy a járművezetéstől el voltak tiltva.

  • 24 vádlott állt ittas vezetés miatt a kecskeméti bíróság előtt egy nap alatt

Az ittas vezetés a leggyakoribb és legveszélyesebb közlekedési bűncselekmény, ami számos súlyos, halálos balesetet okozott már az utakon. Aki ittasan ül a volán mögé, a saját és mások életét is veszélyezteti. 2021. május 14-től pedig az is bűncselekmény, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt az eltiltás alá tartozó járművet vezet.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve kiemelt figyelmet fordít az ittas és az eltiltás hatálya alatt vezetők elleni határozott fellépésre. A ma bíróság elé állított 24 vádlott – 23 férfi és 1 nő - 2021 márciusa és 2021. május 29. napja között ittasan vagy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett személyautót, tehergépkocsit vagy motorkerékpárt Kecskemét és a környező települések utcáin. 

A járművezetők közül ketten visszaesők, négy vádlottnak pedig vezetői engedélye sem volt. Két vádlott balesetet is okozott: az egyik súlyosan ittas férfi egy felsővezetéket tartó oszlopnak hajtott neki, míg egy másik ittas vezető a szembejövő sávba áttérve nekiütközött egy autónak, szerencsére egyikük sem sérült meg. 

A vádlottak két férfi kivételével szabadlábon vannak, a két őrizetben lévő vádlottat a járási ügyészség kizárólag járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt állítja bíróság elé. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség az összes vádlottat a mai napon, 2021. június 1-én állítja gyorsított eljárásban bíróság elé, a vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!