2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar – 40 év után újra fogathajtó világbajnokság Szilvásváradon + videó

Szeptember 4-e és 8-a között újra négyesfogat hajtó világbajnokságot rendeznek Szilvásváradon. Az előkészületek jól haladnak és a szervezők remélik, hogy a verseny és a lebonyolítás is annyira sikeres lesz, mint a kereken 40 évvel ezelőtti szilvásváradi esemény.

  • Radar – 40 év után újra fogathajtó világbajnokság Szilvásváradon + videó

1984 az egyik legemlékezetesebb év a lovassportok hazai szerelmesei számára, hiszen Szilvásváradon egy olyan színvonalas négyesfogathajtó világbajnokságot rendeztek, amit még évtizedekkel később is jó szájízzel emlegetnek a szakmabeliek. Most, 40 esztendővel a jeles alkalom után ismét a Heves vármegyei településen gyűlik majd össze a négyesfogat hajtók krémje.

Cseri Dávid igazgató, Állami Ménesgazdaság - Szilvásvárad: “Kijelenthetem, hogy az utolsó simításokat végezzük. Ez azt jelenti, hogy a maraton pálya teljes egészében elkészült. Ugye kellett egy nyolcadik akadélyt építenünk, ami a világkupa fordulókra nem volt még kötelező, de a világversenyekre már az. A lovasközpont adott, ott gyakorlatilag az elmúlt években is akár már másnap tudtunk volna egy világbajnokságot rendezni.”

A lovak kényelme érdekében fa szerkezetű boxokat is építenek. A világbajnokság versenyszámai mellett különböző kísérőprogramokkal is kedveskednek a nézőknek, aminek természetesen a főszereplői a lipicai lovak és az őshonos lófajták lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Elfeledett magyar ételek nyomában + videó

Radar – Elfeledett magyar ételek nyomában + videó

Pöcsmácsik, görhe, barátfüle. Sokaknak talán meglepő lehet, de az előbb felsorolt három szó mind egy-egy klasszikus, sokak által elfeledett magyar ételt takar. Ez részben annak is köszönhető, hogy a különböző ételeket más és más néven ismerik országszerte, de vannak klasszikus ételeink, amelyek valamilyen okból kimentek a divatból és már csak nagyon kevés helyen fogyasztják.
Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Az életünk lassan minden területén valamilyen módon jelen van a mesterséges intelligencia. Számtalan kérdés fogalmazódik meg ezzel kapcsolatban a társadalomban, amelyekre szakértők válaszoltak az AI Summit rendezvénysorozat konferenciatermeiben.
Radar – A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány segít + videó

Radar – A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány segít + videó

A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány különleges programot szervezett. Lillafüredre várták mindazon szülőket, akik halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelnek. A cél az volt, hogy kikapcsolódást nyújtsanak az ő számukra, akiknek az egész élete egy 24 órás készenléti szolgálat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!