2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

Gulyás Gergely: Továbbra sem jöhetnek illegális migránsok + videó

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Vitályos Eszter.

  • Gulyás Gergely: Továbbra sem jöhetnek illegális migránsok + videó

11:39

szeptember 12, 2024

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. 

11:33

szeptember 12, 2024

Nem fog változni az eutanázia szabályozása

A kormány eddig sem kívánt változtatni az eutanázia szabályozásán, és ez így lesz a jövőben is - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:30

szeptember 12, 2024

Ebben az esetben egyetlen fillért sem kéne fizetni

Gulyás kérdésre elmondta, ha a bizottság elnöke betartaná azt amit ígért, akkor egy fillért sem kéne fizetni a migráció ügyében.

11:20

szeptember 12, 2024

Gulyás: Szívesen fogadjuk a német gyárakat

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, nincs befolyásuk a németországi gazdasági és politikai folyamatokra. Szólt arról is, hogy józan ésszel nem lehet megmagyarázi a német ipartalanítási politikát. Arról is beszélt, hogy mi szívesen fogadjuk a német gyárakat Magyarországon. 

11:16

szeptember 12, 2024

"Nincs jelentősége az írott jognak az Európai Unióban"

Semmilyen jelentősége nincsen az írott jognak az unióban, mert nyers hatalmi érdekek döntenek. Jó példa erre Bajorország esete, ahol 6 éve van belső határellenőrzés, miközben csak fél évig állhat fenn ilyen, mégsem kapott Bajorország semmilyen felszólítást - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely.  

11:05

szeptember 12, 2024

Orbán Viktor támogatja Várhelyi Olivért

A kormány szándéka, hogy az Európai Unió bíróságának ítélete után olyan megoldás legyen, hogy a határvédelem biztosított legyen, Ha nem lesz megoldás, és arra kényszerítenek minket, hogy engedjünk be migránsokat, akkor Brüsszelbe szállítuk őket - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Egy másik kérdésre azt mondta a miniszter, a bizottság elnöke arra kérte a tagállamokat, hogy egy férfit és nőt jelöljenek, de erre nincs szerződéses kötelezettség. 

Várhelyi Olivér kiemelkedő munkát végzett, és ezért Orbán Viktor őt támogatja. 

11:01

szeptember 12, 2024 

Nem kell fizetnie a Sparnak

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az Európai Bíróság ítélete után a Sparnak nem kell megfizetnie a 2023 tavaszán kiszabott büntetést. 

10:56

szeptember 12, 2024

Gulyás: Brüsszelben sok mindent lehet, ami egy normális demokráciában nem fordulhat elő

Az elnökséget adó tagállam elnökét meghallgatja az Európai Parlament, Orbán Viktor eleget tesz a meghívásnak, és a magyarellenes többség ellenére megpróbál értelmes párbeszédet folytatni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Brüsszelben sok mindent lehet, ami egy normális demokráciában nem fordulhat elő - tette hozzá. 

10:48

szeptember 12, 2024

Ekkor jöhet a per határvédelem mellett a bizottsággal

Nemcsak migrációpárti, hanem háborúpárti is az Európai Néppárt, és ennek a pártnak a tagja a Tisza Párt is - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Magyarország szeretne megállapodásra jutni, és jogi lépések akkor lesznek, ha nem sikerül megegyezni a bizottsággal - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 

10:41

szeptember 12, 2024

Gulyás a kőolajszállításokról: a kockázat csökkent

Gulyás kérdésre azt mondta, a kormány Ukrajna esetében mindenre számít a kőolajtranzit kapcsán, de némi optimizmusra ad okot, hogy a Mol Megállapodott a felekkel. A kockázatok ma csökkentek. 

10:38

szeptember 12, 2024

Jól haladnak a paksi bővítéssel

Gulyás kérdésre elmondta, Pakson időarányosan jól haladnak az építkezéssel, és mindenkinek lesz hol majd laknia az építkezés során. 

10:33

szeptember 12, 2024

Dinamikus bérnövekedést szeretne a kormány

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, a kormány kiszámítható többéves bérmegállapodást szeretne, ami dinamikus bérnövekedést tenne lehetővé. 

10:26

szeptember 12, 2024

Gulyás: Így tudunk segíteni a betegeknek

Nincs olyan kormánydöntés, hogy az időpontot kérnek orvoshoz, majd pedig nem mennek el, azoknak fizetni kéne - mondta egy másik kérdésre. Ha segíteni akarunk a betegeknek, akkor nem jó irány, hogyha valaki időpontot foglal, majd pedig nem megy el - tette hizzá. 

10:22

szeptember 12, 2024

Nincs még döntés a jegybankelnök személyéről

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, nem lepődtek meg, hogy Brüsszel a Spar mellett döntött az árcsökkentés ügyében. Örülünk neki, hogy Brüsszel az árstop után mondta ki, hogy az nem volt jogszerű - tette hozzá. A Miniszterelnökség vezetője kérdésre válaszolta, a kormányátalakítás kapcsán hírlapi kacsákkal nem foglalkoznak. Kormányátalakítással a miniszterelnök nem készül - tette hozzá. Konkrét döntés nincs a jegybankelnök személyéről. 

10:15

szeptember 12, 2024

Beruházások 84 milliárd forint értékben

84 milliárd forint értékben valósultak meg beruházások az utóbbi hetekben - mondta Vitályos Eszter kormányszóvivő. 

10:13

szeptember 12, 2024

Munkáshitel jöhet

Gulyás Gergely arról is beszélt, október végéig döntenek a szakmunkás-hitelről is. Olyan munkáshitelt szeretnének, ami nemcsak a szakmunkások számára érhető majd el - tette hozzá. A cél, hogy egyszerűen és gyorsan jussanak hitelhez azok, akik 18 éves koruktól dolgoznak. 

10:11

szeptember 12, 2024

Többéves bérmegállapodás jöhet

Gulyás elmondta, örülnek neki, hogy a németek is rádöbbentek a külső határok védelmének fontosságára. 

A kormány tárgyalt a jövő évi költségvetés célkitűzéseiről. Nagy Márton tárgyal a munkaadókkal és munkavállalókkal, hogy minél nagyobb béremelés legyen. A kormány nem dönt a minimálbér összegéről - tette hozzá. Többéves bérmegállapodást szeretne a felek között a kormány. 

A magyar munkavállalók számára alapvető érdek a minimálbér-emelés. 

10:08

szeptember 12, 2024

Gulyás: Továbbra sem jöhetnek az illegális migránsok

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a szerdai kormányülésen mandátumot adtak Bóka Jánosnak az Európai Bizottsággal való tárgyalásra a migrációról szóló bírság kapcsán. A magyar emberek akarata ellenére senkit sem lehet betelepíteni, és erről a magyarok a népszavazáson is döntöttek - tette hozzá. Az illegális bevándorlók továbbra sem fognak bejutni - mondta. A határrendészeti kölségek megtérítését is kéri a kormány a Bizottságtól - mondta. Más schengeni országok esetében a Bizottság megtérítette a költségeket. 

2015-ben Magyarország elsőként szólalt fel a külső határok védelme mellett.  

Németország valamennyi belső schengeni határon ellenőrzést vezetett be - ismertette. Ezzel a schengeni-rendszer szétesett.

10:04

szeptember 12, 2024

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!