2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Radar

Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Mesterséges intelligencia az orvoslásban, a hadiparban, az űrkutatásban és akár a pszichológiában is. Az AI konferencián a jelen kutatások legtöbbjébe betekintést kaptak az érdeklődők.

  • Radar – Mesterséges intelligenciával a jövő felé + videó

Manapság azt látjuk, hogy a gazdaság minden egyes szereplője, minden egyes szektora valamilyen kérdést tud megfogalmazni az AI-jal kapcsolatban. Vannak, akik már minden napjukban használják, vannak olyan szektorok, mint a médiaipar, a zeneipar, ahol már úgy használják a mesterséges intelligenciát, hogy nem is tudjuk, csak azután élvezzük annak hatást, de vannak olyan iparág, akik most is még várnak vele. 

Többek között dr. Jeni László Attila kutatóprofesszor is ismertette, hol áll most a tudomány az emberi gesztusok és érzelmek átültetésével a robotikába. Mint fogalmazott: "Egyik tipikus példa, amit megmutattam, az egy ilyen asszisztent rendszerből, ami látássérült embereknek segít megérteni az emberek viselkedését, milyen aktivizációt adhatnak, fordítva át szavakra. A másik alkalmazási terület, az a pszichológiában és a pszichiátriában, a számításnál egyszerűen megmutatom, hogy mennyi a depressziós szintje egy embernek, és hogyan lehet ezeket különböző mélyagyi stimulációval kezelni."

Több előadás fókuszált az egyre népszerűbb chat gpt-re, amelyet Kohári András, a Mesterséges Intelligencia Kutatóközpont munkatársa elemzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Megküzdünk az árhullámmal + videó

Radar – Megküzdünk az árhullámmal + videó

Napok óta katasztrófa helyzetről érkeznek a hírek Közép- és Észak-Európából. A megáradt folyók kiléptek medrükből, és komoly károkat okozva kezdenek majd csak lassan visszahúzódni. A közlekedés sok helyen elesett, a hitelen jött árra nem mindenhol tudtak felkészülni. Itthon eddig stabil a védekezés, a Duna nem lép ki a medréből várhatóan.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!