2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Napi aktuális

Wintermantel Zsolt: Ilyen szintű jutalmakat kiosztani városvezetői bűn

Karácsony ajándéka - titokban mesés prémiumokat adott a BKK, illetve a BKV vezetőinek – mindezt egy nappal a jegyáremelések bejelentése előtt. Wintermantel Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével beszélgettünk.

  • Wintermantel Zsolt: Ilyen szintű jutalmakat kiosztani városvezetői bűn

Wintermantel Zsolt rámutatott, évek óta azt hangoztatja a főpolgármester, hogy ki van véreztetve a főváros, nincs pénz, de akkor ilyen szintű tízmilliós jutalmakat kell fizetni a városvezetőnek akkor, amikor egyébként a város vezetése átfordul a folyószámla-hitelezésbe. 

Nem elég, hogy megemelték a jegyárat, akkor jelentették be, hogy elfogyott a főváros pénze és igénybe kellett venni a folyószámla-hitelt

- tette hozzá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely sodródik, látszik, hogy nincs önálló gondolata (...) 

de, amikor ezeket a papírokat elé teszik és azokat alá kell írnia, akkor teljes egészében felelősséget kell vállalnia azért, ami a fővárosban van. 

A politikus szerint az, hogy Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára egy rendkívül súlyos vezetői hiányosságra mutat rá, hiszen a főpolgármester elsődlegesen a budapesti polgárságért felelős, a budapesti utazóközönségért felelős és ha ezek rendben vannak ki lehet fizetni összegeket a a vezetők számára, ha van pénz. 

Ha nincs pénz, akkor ez nem helyénvaló

- jegyezte meg. 

További epizódok

Tordai néz át minden egyes papírt, amely Karácsony asztalára kerül + videó

Tordai néz át minden egyes papírt, amely Karácsony asztalára kerül + videó

Ötvenmilliónál is többe kerülhetett eddig az adófizetőknek Karácsony botrányba keveredett jogi főtanácsadója. Nagy Attila Tibor és Deák Dániel voltak műsorunk vendégei. 2023. december 05.
Megyeri Jonatán: Magyarország Európa legbiztonságosabb szigete a zsidók számára + videó

Megyeri Jonatán: Magyarország Európa legbiztonságosabb szigete a zsidók számára + videó

Pressman nagykövet szerint a magyar kormány bátorítja az antiszemitizmust. A téma kapcsán Megyeri Jonatán rabbi, a Neokohn főszerkesztője érkezett a Napi aktuális stúdiójába. 2023. december 05.
Bedrogozta a Hamász az izraeli túszokat + videó

Bedrogozta a Hamász az izraeli túszokat + videó

Gáza: Ritka békés pillanatok után ismét fellángolt a háború. Mi lesz a túszok sorsa? Skype-on kapcsoltuk Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértőt. 2023. december 05.

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!