2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára

Noha Karácsony Gergely súlyos pénzhiányt emlegetve jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát, a Magyar Nemzet úgy tudja, a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak.

  • Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára

Mozgalmas júliusa volt Karácsony Gergelynek, július 21-én hangzatos Facebook-posztban számolt be arról, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. – Előbb-utóbb emelnünk kellene és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt őszintén megtenni, mint a választás után sunnyogva – fogalmazott a főpolgármester.

Őszinteség ide, sunnyogás oda, sajtóhírek szerint július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony a legnagyobb titokban fontos döntéseket hozott. A főpolgármester saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós prémium kifizetését - írja a Magyar Nemzet

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 8,6 millió forintot zsebelhet be.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József kétmillió forint prémiumot kaphat.

A BKK, illetve a BKV felsővezetői tehát összesen 65 millió forint prémiumot vehetnek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik.

A hatalmas pluszjuttatásokkal összefüggésben a Magyar Nemzet kérdéseket küldött Karácsony Gergely sajtóosztályának. A főpolgármestertől ugyanis szeretnék megtudni, hogy ebben az – általa súlyosnak minősített – pénzügyi helyzetben a fővárosi cégeknek miként sikerült kigazdálkodniuk a prémiumok fedezetét. Választ várnak arra a kérdésre is, nem tartja-e visszásnak, hogy egyetlen nappal a példátlan nagyságú áremelés bejelentése előtt ilyen összegű jutalmakról döntött.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!