2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Napi aktuális

Svéd reakció a magyar delegációra: „Úristen, mit akarnak ezek itt…”

A Magyarországról utazó jószolgálati delegáció kedden és szerdán találkozik a svéd, majd a finn házelnökkel, a két ország szakbizottságaival és mindkét állam külügyminiszterével. Helsinkiből kapcsoltuk a delegáció egyik tagját, Győri Enikőt, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét.

  • Svéd reakció a magyar delegációra: „Úristen, mit akarnak ezek itt…”

A delegációt Hende Csaba (Fidesz) vezeti, tagja Németh Zsolt (Fidesz), a külügyi bizottság elnöke, továbbá csatlakozott hozzájuk Győri Enikő és Schaller-Baross Ernő kormánypárti EP-képviselő.

A tárgyalások célja, hogy tájékozódjanak a két ország Magyarországgal kapcsolatos álláspontjáról, a magyarokat az utóbbi időben ért nemtelen támadások miatt. 

A stockholmi látogatásról szólva Győri Enikő elmondta, 

a svéd média megágyazott ennek a látogatásnak a szó negatív értelmében, mindent elkövettek, hogy a tárgyalás ne legyen konstruktív. 

„Úristen, mit akarnak ezek itt…” - a Fidesz európai parlamenti képviselőjének elmondása szerint ezt lehetett leolvasni a svéd házelnök arcáról. 

Győri Enikő hozzátette, 

Hende Csaba a jeget megtörte és sikerült elmondani, az a cél, hogy ők első kézből tájékozódhassanak arról, hogy Magyarországon mi folyik (...) azt gondoljuk a NATO erősebb lesz a svéd csatlakozás által, de nagyon sok olyan negatív komment hangzott el magas rangú politikai vezetőktől svéd részről, amelyek elfogadhatatlanok.

Teljes beszélgetés:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

Napjainkban a film politika, vagy művészet? + videó

123 évvel ezelőtt mutatták be az első, már önálló filmnek számító magyar mozgóképet, A tánczot. Ennek apropóján minden évben április 30-án tartjuk a magyar film napját. A legutóbb bemutatott magyar film pedig a Most vagy soha! A téma kapcsán vendégünk volt Káel Csaba filmügyi kormánybiztos. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!