2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Kósa Lajos: Nincs az ellenzékben emberi tartás

2020. május 25., hétfő 19:00

Ma már több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ami az orvosok szerint is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van. A vírus kezelése körüli politikai szócsata azonban egyre hangosabb. Az ellenzék a Parlamentben ma is számonkérte a kormányon az elmúlt két hónapot. Közben készül vagy már el is készült a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslat, amit a kormány holnap nyújthat be a Parlamentnek. A Magyarország élőben extra vendége Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője volt.

A testvérek közötti öröklés illetékét szabályozná az a törvényjavaslat, amely holnap kerül beterjesztésre.

„A költségvetési hatása 3-3,5 milliárd forint az általam benyújtani kívánt javaslatnak. Ennyivel több maradna az emberek zsebében. Itt nagyon egyszerűen arról van szó, hogy testvérek között ma, ha öröklés vagy ajándékozás fordul elő, akkor 18 %-os illeték terheli. Tehát 18%-ot be kell fizetni a költségvetésbe. Én arra teszek javaslatot, hogy most ne kelljen egy forintot se”

- mondta Kósa Lajos. Hozzátette, örökbefogadott testvérek között is illetékmentessé tenné az ajándékozást és öröklést.

A kormány május 26-án nyújtja be a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló indítványát

Az ellenzék tulajdonképpen a koronavírusnak drukkol és nem örül annak, hogy Magyarország sikeresen védekezett – fogalmazott a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette, többek között azért sem kér az ellenzék bocsánatot, mert nincs bennük tartás.

„Kértek a kormányzásukért bocsánatot? vagy azért mert mindenkit becsaptak?”

Teljes beszélgetés:

HírTV