2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Deutsch Tamás: A Néppárt frakciójának döntő többsége túlságosan messzire ment

Hír TV

2021. március 3., szerda 19:54

Kilépett a Fidesz az Európai Néppárt frakciójából. Ki nyert, ki vesztett, és mi lesz holnap? Deutsch Tamás, a Fidesz Európai parlamenti képviselője volt a Magyarország élőben vendége.

„Úgy tűnik, hogy véget ért a kompromisszumkeresés a Fidesz és az Európai Néppárt között. December közepén ugyanebben a székben ön azt mondta, hogy okos ember akkor sértődik meg, amikor érdekében áll és nem akkor, amikor történnek a dolgok. Mi történt most?”

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

„A Néppárt frakciójának a nagy többsége, döntő többsége az túlságosan messzire ment, átlépett egy olyan határt, amivel kapcsolatban teljesen világossá kellett tennünk, hogy szóba sem jöhet, hogy ezen határ túllépése mellett itt bármifajta egyetértés kialakulhat. Mi az a határ, amit túlléptek? Az teljesen világos (…) , hogy a második világháború vége óta ekkora bajban nem volt Európa mintsem most, lassan közel egy éve az új koronavírus-járvány miatt. (…) Most ebben a helyzetben – különösen egy olyan párt esetében, mint amelyek sorába mi is tartozunk, akik kormányzati felelősséggel járnak el – a védekezést kell irányítani. Ebben a helyzetben, nemhogy egy minimális segítséget, támogatást nem kapott a Fidesz, hanem arra akartak minket kárhoztatni, hogy a kizárósdi, a felfüggesztősdi, gyerekes, infantilis politikai játékával foglalkozzunk ahelyett, hogy életeket védenénk meg”

-          mondta Deutsch Tamás.

Kapcsolódó anyagok:

A Fidesz pontot tett a viták végére és kilép az EPP képviselőcsoportjából

Szánthó Miklós: A Néppárt liberális centrista erővé vált az évek során

Salvini üzenete Orbán Viktornak

Deutsch Tamás: Kilépett mind a 12 fideszes EP-képviselő a Néppárt képviselőcsoportjából

Hír TV