2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

A Fidesz pontot tett a viták végére és kilép az EPP képviselőcsoportjából

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van elfoglalva, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőinek mozgásterét korlátozza – írta közösségi oldalán Novák Katalin.

  • A Fidesz pontot tett a viták végére és kilép az EPP képviselőcsoportjából

A Fidesz külügyekért felelős alelnökeként a politikus közölte, miután ma a Néppárt elfogadta az alapszabályzatának módosítását, a párt úgy döntött, hogy pontot tesz a viták végére és kilép az EPP képviselőcsoportjából.

Orbán Viktor miniszterelnök Manfred Weber frakcióvezetőjének küldött levelét alább olvashatják.

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van...

Közzétette: Novák Katalin – 2021. március 3., szerda

A frakció megszavazta alapszabályának módosítását

Az Európai Néppárt európai parlamenti csoportja megszavazta a frakció alapszabályát módosító tervezetet - közölte Pedro Lopez de Pablo, az EPP EP-frakciójának alelnöke szerdán a Twitteren. A módosítás többek között lehetővé teszi az egyéni tagság megszüntetése mellett egy egész csoport tagságának kollektív megszüntetését is kellő indokok alapján, a pártcsalád alapszabályának legsúlyosabb megsértése esetén.    

A Néppárt már csak árnyéka önmagának 

Mi vezetett a kilépéshez? Megkönnyebbült-e a Néppárt a szakítástól? A Néppárt további gyengülése várható? A Híradóban munkatársunk, Zöldhegyi Katalin kérdezte Judi Tamarát, a Magyar Nemzet külpolitikai tudósítóját és Deák Dániel elemzőt.

Deutsch Tamás: Ebből elég volt!

Deutsch Tamás a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta,

a Manfred Weber vezette európai néppárti frakció a koronavírus járvány kellős közepén is, a járvánnyal szembeni védekezés helyett, a kizárósdival van elfoglalva.

Magyarországon mi életeket próbálunk menteni, a néppárti képviselőcsoport nagy többsége pedig ebben a helyzetben is képviselőket akar felfüggeszteni, kizárni – tette hozzá.

Kilépünk az Európai Néppárt frakciójából, mert az Európai Parlamentben is a járvánnyal és a védekezéssel szeretnénk foglalkozni! – írta végezetül a politikus.

A Manfred Weber vezette európai néppárti frakció a koronavírus járvány kellős közepén is, a járvánnyal szembeni...

Közzétette: Deutsch Tamás – 2021. március 3., szerda

A balliberális irányvonal miatt lépett ki a Fidesz a Néppártból

Elemzők szerint a Néppárt liberális irányba történő eltolódása és Manfred Weber frakcióvezető bosszúhadjárata miatt lépett ki a Fidesz az európai pártszövetségből. A Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója nem zárta ki, hogy a nagyobbik magyar kormánypárt példáját több tömörülés is követheti.

Manfred Weber személyes bosszúja áll a Fidesz Néppártból való kilépése mögött. Ezt nyilatkozta a Nézőpont Csoport vezérigazgatója a nagyobbik magyar kormánypárt távozás kapcsán.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette, a német politikus a párt elnökével, Donald Tuskkal együtt folyamatosan bírálta a Fideszt.

Felborult az egyensúly a Néppártban, és 2018 óta érezhető egy komoly feszültség a tömörülésen belül. Ezt már a XXI. Század Intézet vezető elemzője mondta híradónknak. Deák Dániel kiemelte, egyre több tagpárt szerint elfogadhatatlan az az irányvonal, amit a Néppárt képvisel.

Kiszelly: A Fidesz példáját mások is követhetik

Híradónk elérte a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatóját is. Kiszelly Zoltán nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a Fideszt példáját mások is követhetik, ami a Néppárt jelentős meggyengüléséhez vezethet.

Kiszelly Zoltán hozzátette, amennyiben véglegessé válik a kilépés, abban az esetben a Fidesz várhatóan az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportját fogja erősíteni, de az is elképzelhető, hogy a nagyobbik magyar kormánypárt egy új pártcsalád létrehozásában látja a jövőt.

HírTV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!