2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Baranyi Lajos: Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Baranyi Lajos, Csató Gábor, Kovács Kázmér voltak Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendégei, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

  • Baranyi Lajos: Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Baranyi Lajos: Világszenzáció lehet az új, életmentő magyar terápia

Egy az Egyesült Államokban élő és kutató magyar orvos olyan gyógyszer kifejlesztésén dolgozik, ami képes kontrollálni a koronavírus okozta túlzott immunreakciót. De miről is van szó pontosan, ezt Baranyi Lajos magyar származású biológus-immunológustól kérdezte meg Földi-Kovács Andrea műsorvezető, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

A páciensek egy részénél nagyon súlyos tünetek jelentkeznek. Gyakorlatilag minden egyes belső szerv egy sebbé alakul. Jelenleg azt mondjuk, hogy a túlélők szerencsések, de egyelőre nem beszélünk arról, hogy egyeseknél ez mit is jelent pontosan.

Baranyi Lajos néhány peptid alapú aktív hatóanyagot használ a terápiák során, mely enyhíti a túlzott immunválaszt. Korábbi kutatásait is felhasználva, régi tudását újra alkalmazva, újabb, a korábbiaknál még hatékonyabb peptidek fejlesztésével jött létre a kezelés.

A Washingtonból kapcsolt magyar származású biológus-immunológus azt is elmondta, hogy a publikálással kapcsolatban is vannak nehézségek. A publikálási szabályok értelmében, amint publikálásra kerül egy efféle kutatás eredménye, az közkincs, de ezáltal sem befektetőket, sem terméket, sem gyógyszereket nem lehet ennek felhasználásával hatékonyan előállítania a kutatónak.

A gyógymód jelenlegi hasznosításával és azzal kapcsolatos további terveket illetően tekintsék meg teljes műsorunk:

Csató Gábor: Az elmúlt hónapok munkája bizonyította, hogy mi is szuperhősöknek gondolhatjuk magunkat

„Ezúttal nem a szokásos, hivatalos, mentőszolgálatos kitűző van a hajtókáján, hanem egy supermanes, de ez úgy gondolom, hogy most indokolt, igaz?”

- kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Igen, talán megváltoztatjuk azt a mondást, amit eddig tartottunk, hiszen azt mondtuk, hogy nem a mentősök a hősök, hanem a lakosság, aki segít nekünk és odalép a bajbajutotthoz. Viszont az elmúlt hónapok munkája, a bajtársaim áldozatos odafigyelése és fegyelmezett betegellátása bizonyította azt, hogy most már igazán mi is szuperhősöknek gondolhatjuk magunkat és a bajtársaim, ezért ezt a supermanes, OMSZ-os kitűzőt fogják viselni a következő hetekben, ezzel is mutatva azt a társadalmi megbecsülést, ami felénk irányul”

- válaszolta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Kovács Kázmér: Ha ez egy „próbaléggömb” volt, akkor most kipukkadt

A Magyar Autóklub észrevételeinek adott hangot egy levélben, amit Karácsony Gergely főpolgármesternek címeztek, ebben kifogásolják, hogy a sebességkorlátozó rendeletből kimaradtak az ajánlásaik. Ha a főpolgármester nem veszi figyelembe a szakmai szervezetek észrevételeit, akkor minek alapján hoz döntéseket? A Magyarország élőben extra vendége Kovács Kázmér ügyvéd, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke volt.

Miért tiltakoznak a főpolgármester sebességkorlátozási tervei ellen? Tette fel kérdését Földi-Kovács Andrea Kovács Kázmér ügyvédnek.

"Torz és át nem gondolt ötletnek nevezete Karácsony Gergely előterjesztését a fővárosi sebességkorlátozásról a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke. Kovács Kázmér MAO extra című műsorunkban azt mondta, az előterjesztésnek negatív környezeti hatásai lehetnek, ugyanakkor szerinte ettől nem csökken majd a balesetek száma. Ahogy fogalmazott, ha ez egy „próbaléggömb” volt, és arra voltak kíváncsiak milyen mértékű lesz a tiltakozás akkor ez a „próbaléggömb” most kipukkadt."

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!