2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Informátor

Informátor: A nemzeti lobogó és a meleg büszkeség zászlója nem egy kategória

Zászlóval vagy anélkül?; A gödi baloldali belharc az országos választás előképét láttatja velünk – többhetes szünet ezt a két témát járta körbe az Informátor.

  • Informátor: A nemzeti lobogó és a meleg büszkeség zászlója nem egy kategória

Idén 25. alkalommal rendezték volna meg a Budapest Pride fesztivált, de a járvány miatt, mint a tömegrendezvények többsége ez is elmaradt. Az LMBTQ közösség így sem maradt politikai támogatók nélkül. Karácsony Gergellyel az élén több baloldali liberális városvezető is úgy döntött, hogy önhatalmúlag kiállnak a Pride közössége mellett és kiteszik a szivárványos lobogót a városháza és a kerületi önkormányzatok épületeire.

Az, hogy nem mindenki osztja Karácsonyék álláspontját gyorsan kiderült. Elsőként a ferencvárosi önkormányzatra kitűzött szivárványos lobogó került le az épület homlokzatáról. A Fradi egyik szurkolói csoportja leszakította azt. A Momentum nem ment el szó nélkül a történtek mellett. Takács László a párt 9. kerületi képviselője másnap letépte a Fradi zászlóját a ferencvárosi városházáról és akciójáról még videót is közzétett Facebook-oldalán.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke egy 15 méteres tűzoltólétrán felmászva szedte le a Városháza homlokzatáról a szivárványos zászlót. Novák Elődöt és a ferencvárosi szurkolókat is eljárás alá vonta a rendőrség. Lakatos Ádám ügyvéd szerint várhatóan enyhébb büntetéssel megússzák a zászlórongálást az elkövetők.

De a liberálisok ismét nem hagyták válasz nélkül a történteket. Augusztus 20-án leszedte és a Dunába dobta az államalapítás ünnepére kihelyezett magyar zászlót két fiatal a Lánchídról. Az akcióról saját maguk készítettek videót.

A rendőrség a két fiatal ellen nemzeti jelkép megsértése miatt indított eljárást. A két férfi csak azt felejtette el, hogy

a nemzeti lobogó és a meleg büszkeség zászlója nem egy kategória, még a törvény előtt sem, így ők súlyosabb büntetésre is számíthatnak.

A gödi baloldali belharc az országos választás előképét láttatja velünk

Adásunk második felében a Gödön kialakult baloldali belharccal foglalkoztunk.

Egy rohadás van magyarul

– nyilatkozta stábunknak Göd volt fideszes polgármestere, aki szerint a város működése gyakorlatilag leállt.

Vagy eleve nem működhet ilyen formájú összefogás, mert ez nem alkalmas együttműködésre, vagy működhet, ha megfelelő ember koordinálja. Most ez a kettős kérdés van, ha nem működhet ilyen összefogás, akkor ez egy országos példa, akkor máshol is el kell gondolkodnia a szavazópolgárnak, hogy szabad e ilyen formáció mögé állni

– mondta Markó József.

Teljes adás:

HírTV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!