2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Zászlóharc Ferencvárosban

Elfogta a rendőrség a ferencvárosi zászlóégetés egyik feltételezett elkövetőjét. Az önkormányzatra kitűzött szivárványos zászlót az FTC egyik szurkolói csoportjának tagjai szedték le, majd egy Fradi-sálat tűztek a helyére. Ezt később a Momentum helyi képviselője, Takács Krisztián letépte az épületről. A képviselő tettét még a szövetséges Jobbik politikusa is kifogásolta.

  • Zászlóharc Ferencvárosban

Egymásnak feszültek az ellenzéki összefogás tagjai Ferencvárosban, miután egy fociultra-csoport letépte, megtaposta, majd felgyújtotta a polgármesteri hivatalra kihelyezett szivárványos zászlót. A csoportosulás tagjai egy Fradi szurkolói sálat helyeztek ki az épületre.

Takács Krisztián, a Momentum kerületi képviselője közösségi oldalán arról közölt videót, hogy felmászott és leszaggatta a zászlótartóról a Fradi-sálat.

A jobbikos Szilágyi Zsolt, kerületi képviselő közleményben ítélte el képviselőtársa tettét. Szerinte sajnálatos, hogy a momentumos Takács Krisztián leszed egy ferencvárosi jelképet arról az épületről, ahol a Ferencvárosi Torna Club megalakult.

Ferencvárosban híradónknak vonakodva alkottak véleményt azzal kapcsolatban, hogy melyik zászlót látnák szívesebben a polgármesteri hivatalon, abban azonban egyetértés mutatkozott, hogy

a Fradi rendkívül fontos a kerület lakói számára.

A fradisták az interneten sem dicsérték a momentumos képviselő zászlótépését. Közösségi oldalán többen focimeccsre invitálták, hogy ott mondja el a véleményét, de volt, aki szerint a képviselő csak akkor fogja megérteni, hogy mit is jelent a Fradi-zászló, amikor a szurkolók elmagyarázzák neki, mint fogalmaztak, ultrásan.

Takács Krisztiánt egyébként az alatt a bejegyzése alatt támadták be, amelyben azt fejtegeti, hogy nem is Fradi címert szedett le a polgármesteri hivatalról.

Kerestük a jobbikos és momentumos képviselőket, hogy megkérdezzük véleményüket a zászlók ügyében, de Szilágyi Zsolt sajtósán keresztül megüzente, hogy nem akar nyilatkozni, Takács Krisztián pedig nem vette fel telefonját.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz önkormányzati képviselője kiemelte, hogy olyan helyről szaggatták le a meleg mozgalom zászlaját, ahol korábban a székely zászló lógott. Mint mondta:

a most kikerült Fradi-zászló mögött lapuló üzenetet meg kellett volna értenie a városvezetésnek, de e helyett inkább ráerőszakolják véleményüket a többségre.

Hozzátette: az ellenzéki összefogás törésvonalai már megvannak, de hogy ezek milyen mélyek lesznek, az attól függ majd, hogy a koalíciós pártok milyen messzire mennek azért, hogy kinyilvánítsák véleményüket.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!