2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Külföld

Jelentős mértékű segélycsomag érkezik Ukrajnába + videó

Többen megsérültek Kijevben az Orosz légicsapásokban csütörtök hajnalban. Az ukrán erők sikeresen elhárítottak több rakétát is, azonban egyre nagyobb fegyverhiánnyal küzdenek. Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa sürgeti a Nyugatot, hogy újabb fegyverszállítmányokat küldjön a térségbe, ezzel azonban jelentősen késleltetik a sikeres béketárgyalásokat

  • Jelentős mértékű segélycsomag érkezik Ukrajnába + videó

Az elmúlt hetek legnagyobb rakétatámadását hajtotta végre Oroszország. Stratégiai bombázókkal csapott le az ukrán fővárosra, Kijevre. Habár a 31 orosz rakétát sikeresen kilőtték a támadásban a lehulló törmelékek miatt 10 ember megsebesült, valamint számos iskola, lakóépület és ipari létesítmény rongálódott meg.

Kijev egyre nagyobb fegyverhiánnyal küzd, Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa sürgeti a nyugati országokat, hogy vegyenek részt az ukrajnai harci műveletekben. A héten Németország után több nyugati ország is bejelentette, további katonai segélyszállítmányokat fog küldeni.

Hollandia mintegy 140 milliárd forint értékű, F–16-os harci repülőgépekhez szükséges lőszerekkel és korszerű felderítő drónokkal látja el Ukrajnát – jelentette be szerdán Kijevben Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter.

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter:

"Természetesen már eddig is elláttuk Ukrajnát drónokkal. Tehát ez önmagában nem újdonság. Ami újdonság, az az, hogy most alakítjuk ezt a koalíciót más országokkal együtt, melyet Ukrajna indított. Mondjuk úgy, hogy összekötjük azokat a dolgokat, amelyeket eddig külön-külön csináltunk, egy olyan koalícióvá, amely képes lesz reagálni Ukrajna új igényeire."

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója kijelentette, hogy egy jelentős amerikai segélycsomag, amelyet a béke párti republikánusok hónapok óta blokkolnak, terveik szerint el fog jutni Ukrajnába. A Kijevnek nyújtott létfontosságú amerikai segélycsomagról tavaly év vége óta tárgyal a kongresszus.

Jake Sullivan hangsúlyozta: "Tudom, hogy vannak itt kérdések a kongresszusunkban zajló huzavona miatt, az elmúlt hónapok alatt, amikor nem érkezett meg a kiegészítő törvényjavaslat, a segélycsomag, amelyet önök jogosan megérdemelnek, és amelyért Biden elnök úr minden nap küzd, a 60 milliárd dollár, amelyet a szenátus kétpárti alapon fogadott el. És most a Képviselőházzal együtt dolgozunk az elfogadásán. A mi szempontunkból azonban biztosak vagyunk benne, hogy sikerülni fog. Meg fogjuk kapni ezt a segélyt Ukrajnának."

Az újabb Ukrajnába érkező segélycsomagok híre új fejezetet nyithat a háborúban. Ez azonban egyben azt is jelenti, hogy Európa és az egész világ távolabb kerül a korábbi békés állapot mihamarabbi visszaállításától.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!