2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Folytatja a harcot a szerb rendőrség: több ezer migránstól vágták el az útvonalat + videó

Egy hete tart a kompromisszumot nem ismerő szerb rendőrségi fellépés a szerb–magyar határ mentén. Az akcióba azután kezdtek bele a szerb fegyveresek, hogy ismét lövöldözés tört ki a migránsok és az őket az Európai Unióba segítő, illegális módszereket alkalmazó embercsempészek között. Ekkor három illegális bevándorló vesztette életét.

  • Folytatja a harcot a szerb rendőrség: több ezer migránstól vágták el az útvonalat + videó

A szerb rendőrség közleménye szerint az illegális migráció visszaszorítását célzó, hétnapos kiterjedt akció során a belügyminisztérium tagjai mintegy 3400, a határ menti területeken bujkáló illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy az Európai Unió országaiba jussanak a különböző csempészcsatornákon keresztül - írja a Magyar Nemzet.

A szerb rendőrök az országon áthaladó migránsútvonal kezdetén és végén is fellépnek, azaz ellenőrzéseket végeznek dél-keleten, a bolgár határ mentén, Pirot város közelében, illetve Vajdaság északi részén Szabadka, Nagykikinda és Zombor térségében. Az akcióban helikoptereket, drónokat és páncélozott járműveket is bevetnek.

A terület részletes átkutatásában több száz rendőr vesz részt. Az akcióban eddig öt automata puskát, öt pisztolyt, illetve több mint 1550 darab különböző kaliberű lőszert találtak. Az illegális bevándorlók által használt táborhelyeken pedig 362 külföldi útlevél is volt, de kis mennyiségű kábítószer is.

Emellett négy méter magas létrákat is találtak az erdőben a rendőrök. A migránsok ezeken szoktak a szerb–magyar határon átugrani a kerítésen. A hét nap alatt a rendőrök több tízezer embert és több mint 16 ezer járművet ellenőriztek, hogy megakadályozzák a bevándorlók Szerbián és a határon át történő illegális átszállítását – írja a szerb közmédia. 

A rendőrségi jelentés szerint a csempészek felderítését is megcélzó akcióban két koszovói albánt tartóztattak le, akik a gyanú szerint fegyverekkel ellátták a migránsokat.

A szerb egyenruhások a földön és a levegőben minden eszközt bevetve igyekeznek sikerre vinni az akciót, mint írják: 

a belügyminisztérium továbbra is megalkuvás nélküli küzdelmet folytat a migránscsempészek és az illegális migráció ellen, hogy a Szerb Köztársaság állampolgárai biztonságban érezzék magukat.

A határ mentén élő helyiek már rettegésben éltek a migránsok és az embercsempészek állandó jelenléte miatt. 

A folyamatos lövöldözések miatt a szabadkaiak, a hajdújárásiak és a palicsiak esténként már nem nagyon mertek az erdős területek környékére sem menni. Az elmúlt hónapokban azonban már nem csak a no-go zónává váló erdőkben, hanem a falvak és városok központja közelében is előfordult összetűzés a bevándorlók között.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!