2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Elnökké választása esetén Donald Trump azonnal eltörölné a nyitott határok politikáját

Megválasztása esetén soha nem látott mértékű deportálási műveletet jelentett be Donald Trump egy kampányrendezvényen. A korábbi amerikai elnök számára a 2024-es elnöki program egyik legfontosabb pontja a Latin-Amerikából érkező illegális migránsok megállítása.

  • Elnökké választása esetén Donald Trump azonnal eltörölné a nyitott határok politikáját

Az amerikai határőrök csak szeptember első felében 142 ezer migránst tartóztattak fel a határon. A bevándorlók jó része - átlagosan napi 2000 ember - a texasi El Pasoban folyamodik menedékjogért. A város már nem győzi az érkezők ellátását.

"El Paso városnak meghatározott mértékű erőforrásai vannak. Most elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amelyet határnak tekintünk" - közölte a város vészhelyzeti vezetője.

El Pasotól 1200 kilométerre délre, Mexikóvárosban is egyre gyűlnek a migránsok - itt jelenleg venezuelai bevándorlók vannak a legtöbben. Sátortáborokban laknak az utak szélén, önkéntesek osztanak nekik vizet és ételt. A közép-amerikai állam fővárosát csak ugródeszkának tekintik az amerikai határ felé. Legtöbbjüknek már nincsenek tartalékaik.

A mexikói elnök novemberben találkozót szeretne Joe Bidennel, hogy a kritikus helyzetről tárgyaljanak. A demokrata elnök 2021-es hivatalba lépése óta enyhített elődje, Donald Trump szigorú bevándorláspolitikáján.

A republikánusok Bident okolják a helyzetért. Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns hétvégi iowai kampányrendezvényén bejelentette, hogy megválasztása esetén soha nem látott mértékű deportálási műveletet fog végrehajtani. Megszünteti a Biden-adminisztráció által jegyzett nyitott határok politikáját is.

"Csak annyit kellett volna tennie, hogy lemegy a strandra és nem csinál semmit. És akkor ma az Egyesült Államoknak a valaha volt legerősebb határa van. De úgy döntöttek, hogy eltörlik a szabályt és a migránsoknak nem kell Mexikóban maradniuk többé. Pedig volt egy elvünk amely azt mondta ki: Mexikóban kell maradniuk!" - jelentette ki Trump beszédében.

A Biden-adminisztráció azonban mást tervez a venezuelai menedékkérőkkel: bejelentették, hogy közel félmillió, már az Egyesült Államokban tartózkodó venezuelai számára biztosítanak munkavállalási engedélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!