2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Az ausztrál kormány 1,4 milliárd dollárt szán a bozóttüzek okozta károk helyreállítására

Az ausztrál kormány 1,4 milliárd dollárt szán a bozóttüzek okozta károk helyreállítására - jelentette be Scott Morrison kormányfő hétfőn Sydneyben.

  • Az ausztrál kormány 1,4 milliárd dollárt szán a bozóttüzek okozta károk helyreállítására

 

A kormány minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy segítse a közösségeket az elpusztult környezet helyreállításában - húzta alá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a bozóttüzeket még valószínűleg hónapokig nem sikerült eloltani. Ezért első körben 1,4 milliárd dollárt szánnak a károk helyreállítására, de ha ez nem lesz elég, további összegeket különítenek el.

A bejelentéssel egy időben a hatóságok arról számoltak be, hogy Új-Dél-Wales államban további két ember eltűnt. Az előrejelzések szerint eső és hűvösebb időjárás várható, ami segíti majd a tűzoltók munkáját, azonban még a héten ismét hőség várható.

A bozóttüzekben eddig 24 ember halt meg, és 2000 lakóépület semmisült meg. Szerte a délkeleti államokban több mint 135 tűzfészket tartanak számon. A tűzoltóság arra figyelmeztetett, hogy a várható esők nem lesznek képesek eloltani a legnagyobb kiterjedésű és a leghevesebb tüzeket, a héten tovább romlik majd a helyzet.

Az ausztrál fővárosban, Canberrában hétfőn a levegő minősége rendkívül rossz volt, rosszabb, mint bármelyik nagyvárosban a világon. A helyi katasztrófavédelmi hivatal emiatt felszólította azokat a munkatársait, akik nem vesznek részt az oltásban, hogy maradjanak otthonukban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!