2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Gazdaság

Megduplázta eredményét és dolgozóit az Eagel Ottawa Szolnokon

Két év alatt megduplázta eredményeit és dolgozói számát az Eagle Ottawa. Az autóipari bőrgyártással foglalkozó cég 500 millió forintos uniós támogatással bővítette gyártócsarnokát Szolnokon. Tállai András parlamenti államtitkár kiemelte: a beruházás bizonyítja a külföldi befektetők bizalmát, mely egyben a hazai munkaerő szakértelmének és lelkiismeretességének elismerése is.

Az amerikai cég az autóiparnak gyárt különleges minőségű bőrborításokat. A szolnoki csarnokot kétmilliárd forintból bővítette a társaság, a fejlesztés 60 százalékkal növeli a kapacitást és kétszáz munkahelyet teremt.

– Szeretnénk kifejezni azt az örömöt és büszkeséget, amit érzünk, hogy a szolnoki közösség részei lehetünk és hozzájárulhatunk ennek a régiónak a gazdasági sikereihez – mondta Bryn Kahrl, az Eagle Ottawa magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A gyáravató ünnepségen a nemzetgazdasági államtitkár arról beszélt, hogy egy új autóipari munkahely hét másikat hozhat létre. „Nagyon fontos az, hogy a megnövekedett kapacitásokat hazai beszállítók egészítsék ki és az ipari termelés így épüljön egymásra” – fogalmazott Tállai András.

Az amerikai cégnek 500 magyar vállalkozás szállít alapanyagokat vagy nyújt különböző szolgáltatásokat. A társaság év végén már 1200 embernek ad munkát.

– Ez az 1200 ember azt jelenti, hogy a kórház, a honvédség és a járműjavító után hozzávetőleg a negyedik legnagyobb foglalkoztatója Szolnok városának. A 26 milliárdra tervezett árbevételével szintén az első tízben van, 220 millió forint körüli iparűzési adójával pedig szintén az első tízben van Szolnokon – ismertette Szalay Ferenc.

Szolnok polgármestere hozzátette: az iparűzési adó bevételéből négyszeresére növelik a helyi ipari parkot, hogy legyen helyük az új befektetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!