2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Domonkosok Magyarországon 03:00

Gazdaság

Magyar tőkéből épült takarmányüzem Romániában

A kormányfő beszédet mondott az UBM Feed Romania takarmánykeverő üzemének avatóünnepségén, ahol kiemelte: Szerbiával és Szlovákiával már kiváló gazdasági együttműködést valósított meg hazánk, de nem behozhatatlan a hátrány a magyar–román viszonyrendszerben sem.

  • Magyar tőkéből épült takarmányüzem Romániában

A miniszterelnök MTI által idézett szavai szerint Közép-Európa nemzetei nem halaszthatják tovább annak felismerését, hogy sorsközösségben vannak, érdekek kapcsolják össze őket, ezért az együttműködés útját kell választaniuk.

Mint mondta, sokkal gyorsabban csökkenhet a távolság a kommunizmustól nem szenvedő és a kommunizmust elszenvedő országok között, ha vállaljuk a versenyt és fejlesztünk. – A magyar kormányra a jövőben is lehet számítani abban, hogy további beruházások is megvalósulhassanak – mondta Orbán Viktor, megjegyezve: infrastrukturális összeköttetések – autópályák és vasút – kellenek Magyarország és Románia között, ezekről tárgyalnak a román kormánnyal. Emellett gyorsvasútra van szükség Bukarest és Budapest között, és ez Kolozsvárt is bekapcsolhatja a gazdasági vérkeringésbe.

Az UBM-csoport, az East-csoport és az Oprea Avicom tulajdonában levő UBM Feed Romania SRL a térség agrárszektorának kiemelkedő beruházását valósította meg Kerelőszentpálon. A 15 millió euró összértékű beruházással az ország legnagyobb független (nem saját integrációba gyártó) takarmánykeverő üzemét hozták létre, amely a régióban az egyik legnagyobb és Európában az egyik legmodernebb technológiájú.

Kerezsi Miklós, az East-csoport tulajdonosa a távirati iroda tudósítása szerint az avatón arról beszélt, hogy nagy hibát követnek el azok az üzletemberek, akik Romániára a külföldön előállított termékek nagy felvevőpiacaként tekintenek, mert minden adottság megvan az országban, hogy minőségi agrártermékekből ne csak saját állampolgárait lássa el, hanem a tágabb régió exportőre legyen.

Varga Ákos, az UBM-csoport elnöke szerint a három alapító cég példaértékű összefogással valósította meg a térség legnagyobb takarmánykeverő üzemét. Szavai szerint régi üzleti kapcsolatok és barátságok előzték meg a beruházást, amelyhez megköszönte az Eximbank segítségét.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

Miért gondolja Karácsony Gergely, hogy nem kell adót fizetnie?

– Az eddig napvilágot látott adatok a tervezettnél alacsonyabb növekedést és magasabb inflációt vetítenek előre, ami a költségvetést sem hagyja érintetlenül – erről beszélt Varga Mihály a parlament költségvetési bizottságában, amely a tárcavezető éves meghallgatását tartja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!