2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Heti terror

Heti terror: Görögország nem ura önmagának

Az Informátor stábja elment a görögországi Szaloniki melletti menekülttáborhoz, ahol a bevándorlók néhány hete azért gyűltek össze egyre többen, mert az interneten arra biztatták őket, hogy egyszerre induljanak el sokan a határra és akkor áttörnek. A Hír TV stábja talált a helyszínen névtelen migránskártyákat, de albérletben élő pakisztániakat is, akik Németországba menekülnének. Ezzel kapcsolatban Földi László, biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Heti terror című műsorában elmondta: ezek nem menekültek, mert a menekültek nem így viselkednek. Itt egy invázió folyik, melyet finanszíroznak.

  • Heti terror: Görögország nem ura önmagának

Földi László hozzátette: az inváziót azok az erők és érdekek finanszírozzák, akiknek az a célja, hogy átalakítsák Európát.

Elmondta, Görögország annyira eladósodott, hogy a Wall Street és a német bankok gyakorlatilag megvették a hitelek fejében. Görögország nem ura önmagának. Nem azt teszi, amit jó szándékkal tehetne.

Ugyanarról a Görögországról beszélünk, aki kétmillió embert enged át 2015 és 2016-ban Európa irányába. Most megállítja ezt a folyamatot, mert ez az érdeke azoknak, akik Görögországot irányítják a háttérben

- fogalmazott. Kiemelte: az uniós választások előtt nem érdeke a migrációt támogatóknak, hogy balhé legyen Európa földjén, ezért utasították a görögöket arra, hogy vessék be a karhatalmi erőket is és akadályozzák meg ezt a folyamatot.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő úgy fogalmazott: Görögország kiszolgáltatott helyzetben van, de ebből igyekszik profitálni is.

Egy zsarolási potenciálnak is használja a nála lévő migránsokat. A görög kormány így azt mondhatja, egy kicsivel több támogatást szeretnének kérni, hogy tudják kezelni ezeket a problémákat

- tette hozzá.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!