2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:00

Heti terror

Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Ezen a héten többek között arra kereste Déri Stefi műsorvezető Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértőjével és Demkó Attilával, a Mathias Corvenius Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetőjével a választ, hogy mire lesz elég az EU nemrégiben bemutatott terrorellenes stratégiája. Illetve, hogy miért akarnak háborús feszültséget teremteni Irán körül.

  • Heti terror: Fel akarja hígítani az EU a kontinens lakosságát

Hetekkel a bécsi terrortámadás és a nizzai lefejezéses merényletek után az Európai bizottság bemutatta az új terrorellenes stratégiát. A tervezet eredetileg jövőre készült volna el, de a nagy európai városokat ért támadások miatt előrehozták – vezette fel a témát Déri Stefi műsorvezető. Majd arra is emlékeztetett, hogy

néhány héttel ezelőtt maga az Unió ismerte be, hogy a muszlim bevándorlók döntő többsége nem tud beilleszkedni a társadalomba, és ebből fakad az iszlamista terror is. De ennek ellenére a közösség mégis támogatja a migrációt.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy

az Unió célja az európai társadalom felhígítása, hiszen az a 34 milliós szám, amelyet szeretnének behozni a kontinensre, az Európa jelenlegi lakosságának 7-8 százaléka.

A Nézőpont Intézet szakértője arról is beszélt, hogy

a 2015 óta beérkezett migránsok, akik a mai napi beérkeztek a nagy migrációs hullám óta, azoknak 75 százaléka él valamilyen segélyen. Nagy része szociális segélyen, egy kis részük, akik már dolgoztak, azok munkanélküli segélyt kap

– húzta alá Georg Spöttle.

Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője az elhangzottakhoz azt fűzte hozzá, hogy

bár a migránsok nagyobb része nem terrorista, de sokan közülük nem értenek együtt az európai életmóddal, nem kívánnak beilleszkedni. Minél nagyobb a tömeg, annál nagyobb az esélye annak, hogy akadnak közöttük olyanok, akik radikalizálódnak.

Demkó Attila felhívta arra is a figyelmet, hogy

2015 óta több támadás is érte azt a magyar álláspontot, mely szerint az illegális bevándorlók között, akiket ellenőrzés nélkül beengedtek a kontinensre, meghúzódhatnak radikális elemek. Ugyanakkor a napokban megjelent dokumentum határozottan megerősíti az állítást. Belefoglalták ugyanis azt, hogy ez valóban veszélyt jelent az itteni társadalmakra

– hangsúlyozta a kutató.

A műsor hátralévő részében arról is beszéltek, hogy Teheránban saját autójában lőtték agyon az iráni atomprogram vezetőjét. S azt a kérdéskört is feszegették, hogy a posztjáról hamarosan leköszönő amerikai elnök számára mennyire lehet csábító egy gyors, könnyen megnyerhető katonai kaland a perzsa állam ellen.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!