2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Heti terror

Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

Ismét erőszakos tüntetések voltak Franciaországban. Szélsőbaloldali szimpatizánsok támadtak rendőrökre, több tucat ember megsérült a zavargásokban. Vajon kik állnak a háttérben? Erről esett szó a Heti Terror első részében. A műsor folytatásában pedig az ismét feszültté váló magyar-ukrán kapcsolatokról beszéltünk. Kárpátalján ugyanis kommandósok tartottak házkutatást a magyar szervezeteknél: szeparatizmusra és államellenes tevékenységre hivatkozva.

  • Heti Terror: Politikai szándék áll a kárpátaljai magyar szervezetek elleni akció hátterében

A műsor vendégei Földi László biztonságpolitikai szakértő és Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója voltak

Kommandósok rontottak kárpátaljai magyar szervezetek irodáira. A műsorvezető azon kérdésére, hogy milyen típusú akciót láthattunk Földi László a következőket mondta:

"Ez egy megfélemlítés, ez egy befolyásolásra alkalmas dolog, ez egy politikai szándékú akció, ennek semmi köze a szakmaisághoz, hiszen itt nem olyan bizonyíték alapján mentek kutatni és lefoglalni, ami egy elsődleges bizonyíték lett volna, mondjuk operatív szempontból. Azt a bizonyítékot keresték, hogy miért is vannak ott. Ez egészen más műfaj: átlátszó, egyszerű és elfogadhatatlan. Azért azt meg kell jegyezni, hogy egy magyar-ukrán kötélhúzás régóta folyik, ennek két pillére van: az egyik, hogy Magyarország teljesen helyesen a magyar kisebbség érdekeit akarja érvényesíteni Ukrajnában. A másik, hogy az ukránok pedig szeretnének NATO tagok lenni, amit pedig a magyarok blokkolnak ennek következményeképp. Meggyőződésem, hogy ennek a mostani cirkusznak nem csak az az oka, hogy egyszer csak az ukránok magamutogatók lettek, hanem bizony a NATO legnagyobb hadereje, az Egyesült Államok is piszkálja a dolgot és biztatja az ukránokat, hogy menjenek csak szépen szembe a magyarokkal, hiszen Ukrajnának NATO-tagnak kell lenni, mert akkor az orosz határ mellett nagyon komoly erőket tud az Egyesült Államok telepíteni. Itt már a nagy politika van jelen!"

 

"Itt az ukrán politikai vezetés népszerűségvesztése is jól tetten érhető, nyilvánvaló, hogy ezt a nacionalista kártyát most elő kell húzni és annyira azért nem bátrak az ukránok, hogy az oroszokkal húzzanak lapot, hanem inkább a magyarokkal szórakoznak. Lengyelország is egy másik súlycsoport, egy 40 milliós ország egy komoly hadsereggel EU-tag, NATO-tag. Nem véletlen, hogy nem a lengyel kisebbséggel szemben lépnek fel"

– mondta Horváth József az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!