2021. január 15.,
péntek, Lóránt, Loránd napja

Európai híradó

Európai híradó

A Hír TV hétről hétre jelentkezik az európai politika legfontosabb híreivel. Milyen érdekek húzódnak az uniós döntések mögött? Hogyan lobbizik Magyarország az unió hivatalaiban, és hogyan képviselik érdekeiket a többiek? Merre tart a közös Európa? És merre tartanak az unión kívül rekedtek? A Hír Televízió európai uniós magazinműsora kitekintés Közép-Európára és az unió egészére. Interjúk és forgatott riportok, összeállítások a Hír Televízió anyagaiból, valamint a Reuters, a Deutsche Welle, az EBS felvételeiből.

Adás: szombat 17.30

Európa híradó: Csorba esett az Egyesült Államok nemzetközi tekintélyén

A Hír TV Európai híradó című műsorában az Európa-Amerika-Kína geopolitikai háromszög súlypont-eltolódásairól kérdezte vendégeit Déri Stefi.

Európai Híradó: Terror és migráció – Ilyen volt 2020

Több terrortámadás is megrázta tavaly Európát, nem enyhül a migrációs nyomás, a Közel-Keleten és Afrikában pedig pusztító háborúk dúlnak. Vajon bizonytalanabb világban élünk most, mint korábban?

Európai híradó: Miről szól valójában a jogállamisági vita?

Mráz Ágoston Sámuellel és Kovács Attilával azt vizsgálta és elemezte Gantner Barnabás műsorvezető, miről szólt a Magyarország és Lengyelország ellen indított politikai kampány?

Európai híradó: A magyar-lengyel szövetség az uniós alapszerződéseket is megvédte

2020.12.12.

Működött a véd- és dacszövetség! Az Európai híradóban Déri Stefi Párkányi Esztert, az Alapjogokért Központ elemzőjét kérdezte.

Európai híradó: Exkluzív interjú Paul Fox-szal, az új brit nagykövettel!

Az Európai híradóban az új brit nagykövetet a járványkezelésről, a gazdasági válságról, a kereskedelmi tárgyalásokról, az Egyesült Királyságban élő magyarokról és az új utazási feltételekről kérdeztük.

Európai híradó: A V4-ek eltérő módon értékelik a jogállamisági vitát

Vajon kiállja-e a vétó próbáját a visegrádi együttműködés? Az Európai híradó vendége Deák Dániel, a 21. Század Intézet vezető elemzője volt.

Európai Híradó: A jogállamisági vita alapja a migráció

Politikai atombomba robbant Brüsszelben, a magyar és lengyel kormány megvétózta az unió költségvetési tervét és a koronavírus helyreállítási alaphoz szükséges rendeletet.

Európai híradó: Talány, hogy a Biden külpolitika, hogy fog alakulni

Európának többet kell tennie, hogy jó kapcsolatot ápoljon az Egyesült Államokkal.

Hidvéghi Balázs: Gazdasági vészhelyzetben nem ideológiai vitákra kellene az időt pazarolni

2020.11.07.

Puccs-szerű megállapodás Brüsszelben a tagállamok háta mögött. A zsarolás tárgya a jogállamiság, ami továbbra sincs meghatározva. Európai híradó című műsorunk vendége volt Hidvéghi Balázs EP-képviselő.

Európai híradó: Diplomáciai pengeváltás Kijevvel

Az Európai híradóban Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő arról beszélt, hogy milyen valódi okai lehettek a magyarországi tisztviselők ukrajnai kitiltásának?

Európai híradó: Irdala.hu - kétmillió aláírás a cél

Brüsszelben – egy kis túlzással – többet foglalkoztak a magyar különleges jogrenddel, mint a koronavírus elleni harccal. Meg is lett az eredménye!