2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Európai Híradó 04:00

Európai híradó

Európai híradó: a migrációs paktum állandósítja a bevándorlást + videó

Megszavazta az Európai Parlament illetékes szakbizottsága a migrációs paktumot. ha egy tagállam nem fogad be migránsokat, pénzt kell fizetnie. Hidvéghi Balázs EP-képviselő azt hangsúlyozta a HírTV-nek, hogy a kötelező kvóták állandósítják majd az illegális bevándorlást Európába. Európai híradó: a migrációs paktum állandósítja a bevándorlást + videó
Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Európai híradó – Deutsch Tamás: Brüsszel háborúpárti + videó

Az egyre szélesedő gazdatüntetések Strasbourgot is elérték. Miközben az európai parlament négy napos plenáris ülését tartotta, az épület környéket megszállták a traktorok. Az Európai Híradóban Deutsch Tamással, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével beszélgettünk a témáról. 2024. február 11.
Európai híradó: Brüsszel előbbre sorolja a környezetvédelmet az élelmiszertermelésnél + videó

Európai híradó: Brüsszel előbbre sorolja a környezetvédelmet az élelmiszertermelésnél + videó

Egész Európában terjednek a gazdatüntetések: Németország, Hollandia, Belgium, Lengyelország és Románia után Franciaországban is tiltakozó akcióba léptek a farmerek. 2024. január 28.
Európai híradó - Durva szócsata az EP-ben: a baloldal Magyarország szavazati jogának megvonását követeli + videó

Európai híradó - Durva szócsata az EP-ben: a baloldal Magyarország szavazati jogának megvonását követeli + videó

Ursula von der Leyen kimondta: a gyermekvédelmi törvény és az illegális migráció elutasítása miatt tart vissza Brüsszel 20 milliárd eurót Magyarországtól. 2024. január 21.
Európai híradó - Bocskor Andrea: Az új ukrán kisebbségi törvény nem garantálja a 2015 előtti nemzetiségi jogokat + videó

Európai híradó - Bocskor Andrea: Az új ukrán kisebbségi törvény nem garantálja a 2015 előtti nemzetiségi jogokat + videó

Kormányellenes tüntetések Németországban: a megszorítások miatt a sztrájkok kiszélesedhetnek, nem állítja vissza a kárpátaljai magyarok korábbi jogait az új ukrán kisebbségi törvény és megélhetésüket féltik a kelet-közép-európai fuvarozók: a tagállamok piacára belépő ukrán kollégákra ugyanis nem vonatkoznak az uniós szabályok. Ezekről is szó volt az Európai híradó legújabb adásában. 2024. január 14.
Európai híradó: Február elejére rendkívüli uniós csúcsot hívtak össze + videó

Európai híradó: Február elejére rendkívüli uniós csúcsot hívtak össze + videó

Rendkívüli év lesz 2024 az Európai Unióban. Júniusban európai parlamenti választások lesznek, júliustól pedig újjáalakul az Európai Parlament és az Európai Bizottság. A következő öt évre szóló meghatározó változások egyébként épp a magyar elnökség ideje alatt történnek majd. 2024. január 07.
Európai híradó - Orbán Balázs: 8 órán át tartó vita volt az ülésteremben Ukrajna uniós csatlakozásáról + videó

Európai híradó - Orbán Balázs: 8 órán át tartó vita volt az ülésteremben Ukrajna uniós csatlakozásáról + videó

Az ukrán csatlakozási tárgyalások lefolytatásában egyhangú döntések kellenek, a folyamatban pedig legalább 70 helyen kell majd a magyar hozzájárulás. 2023. december 17.
Európai híradó: Rendületlenül folyik a magyar uniós elnökség előkészítése + videó

Európai híradó: Rendületlenül folyik a magyar uniós elnökség előkészítése + videó

A tartalomból: A karácsony közeledtével jelentős mértékben nőtt a terrortámadások kockázata Európában; A baloldal támadásai ellenére rendben halad a magyar uniós soros elnökség előkészítése; Hétfőn dől el, sikerül-e kormányt alakítani Mateusz Morawieckinek Lengyelországban. 2023. december 10.
Európai híradó – Bocskor Andrea: Ukrajnában vissza kell állítani a kisebbségi nyelvű tanítást az óvodától a felsőoktatásig + videó

Európai híradó – Bocskor Andrea: Ukrajnában vissza kell állítani a kisebbségi nyelvű tanítást az óvodától a felsőoktatásig + videó

Módosítaná Ukrajna a magyar kisebbség jogait korlátozó törvényt. A kárpátaljai magyarok hiszik, ha látják. Többek között erről is szó volt az Európai Híradóban. 2023. december 03.

Európai híradó - Deutsch Tamás: Brüsszel törvénytelenül tartja vissza a magyar pénzeket + videó

Sokadik magyar vita az Európai Parlamentben, a 720-ból 20 képviselőt érdekelt az újabb jogállamisági vádaskodás. 2023. november 26.

Európai híradó: A Politico paranoidnak tekinti az MCC tanulmányát

A hét legizgalmasabb híreivel jelentkezik ezúttal is az Európai híradó, benne az Ukrajna EU-csatlakozási törekvéseiről, miközben szembemennek az EU elvárásaival. 2023. november 19.

Európai híradó – Deutsch Tamás: Ukrajna négy csatlakozási feltételt nem teljesített

Az Európai Bizottság megnyitná a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, miközben az ország háborúban áll és határai sem stabilak. 2023. november 12.

Európai híradó - Észrevétlenül jönnek Európába a legnagyobb terrorszervezetek

Egy különleges módszerrel az Iszlám Állam, az al-Kaida vagy más tálib szélsőséges szervezetek tagjai észrevétlenül juthatnak az Európai Unió területére. 2023. november 05.

Európai híradó - Orbán Balázs: Az uniós tagállamok saját költségvetésükből ajánljanak pénzt Ukrajnának!

Brüsszeli uniós csúcs: a tűzszünetről és a béketárgyalások megkezdéséről szóló Ukrajna-stratégiát javasolt Magyarország. 2023. október 29.

Európai híradó - Két embert azért lőttek le a nyílt utcán, mert svédek

Döbbenet és félelem: egész Európát sokkolta a hétfő éjjeli brüsszeli terrortámadás. 2023. október 22.

Európai híradó – Ryszard Legutko: A brüsszeli intézmények támogatják a lengyel ellenzéket

A lengyelországi parlamenti választásokon a konzervatívok az esélyesek a győzelemre. Kérdés, hogy koalíciós kormányzásra szorulnak-e. Közben konzervatív képviselők szerint még saját szabályait is megsértette az Európai Parlament, hogy a lengyel ellenzéket támogathassa a kampányban. 2023. október 15.

Európai híradó - Deutsch Tamás: A magyarok nemet mondtak a tömeges illegális migrációra

A többség döntött, az Európai Bizottság migrációs válság esetén szétoszthatja az Európába érkező migránsokat a tagállamok között. 2023. október 08.

Európai híradó – Gál Kinga: az ukrán uniós csatlakozás egy feltétele nem teljesült, a kisebbségi jogok

Még az idén megkezdődhetnek az Ukrajna Európai Uniós csatlakozásával kapcsolatos tárgyalások. Magyarország viszont addig nem támogatja ezt, amíg a kárpátaljai magyarok jogait nem biztosítják. 2023. október 01.

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

A Vajdaságba is várnák Ursula Von der Leyent, hogy személyesen tapasztalja meg az illegális migráció okozta állapotokat. A határmenti településeken mindennaposak a migránsok közötti összecsapások. 2023. szeptember 24.

Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Az Európai Híradó legújabb adásában Zöldhegyi Katalin Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, Várhelyi Olivérrel, ez Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával és Győri Enikővel, a a Fidesz EP-képviselőjével beszélgetett. 2023. szeptember 17.

Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

A Fidesz európai parlamenti csoportja módosítaná a 2024-es uniós költségvetést, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ne költhessék el másra. 2023. szeptember 10.

Európai híradó: A választások, a háború és a jogállamiság kérdése határozzák meg az Európai Unió következő időszakát

Az Európai Parlamenti választások, az orosz-ukrán háború és jogállamiság kérdése határozzák meg az Európai Unió következő időszakát – hangsúlyozta Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 03.

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az ukrán függetlenség napján. 2023. augusztus 27.

Európai híradó: Migrációs népszavazásra készül Lengyelország

Miközben Lengyelország migrációs népszavazásra készül, Magyarország kijelentette, hogy nem fogja végrehajtani a kötelező migránskvótáról szóló brüsszeli döntést. 2023. július 16.

Európai híradó - Gál Kinga: Annak vagyunk szemtanúi, hogy Brüsszel nem tanul a saját hibáiból

Felelőst keres az Európai Parlament az újabb földközi-tengeri migránstragédiáért. Embercsempészek ötszáz migránst zsúfoltak egy hajóba, ami Görögország partjainál elsüllyedt. Többek között erről is szó volt az Európai híradó legújabb adásában. 2023. július 09.

Európai híradó – éles viták az üres uniós kassza miatt

Mintegy száz millió eurós befizetést vár a tagállamoktól az Európai Unió. 2023. július 02.

Európai híradó – Migránserőszak Nyugat–Európában

Lengyelországban népszavazás lesz a kötelező migránskvótáról. 2023. június 25.

Európai híradó - Győri Enikő: Ami Magyarország ellen zajlik, az politikai showműsor

Zöldhegyi Katalin Deutsch Tamással és Győri Enikővel beszélgetett Brüsszelben az Európai híradó legújabb adásában. 2023. június 18.

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!