2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Európai híradó

Európai híradó

A Hír TV hétről hétre jelentkezik az európai politika legfontosabb híreivel. Milyen érdekek húzódnak az uniós döntések mögött? Hogyan lobbizik Magyarország az unió hivatalaiban, és hogyan képviselik érdekeiket a többiek? Merre tart a közös Európa? És merre tartanak az unión kívül rekedtek? A Hír Televízió európai uniós magazinműsora kitekintés Közép-Európára és az unió egészére. Interjúk és forgatott riportok, összeállítások a Hír Televízió anyagaiból, valamint a Reuters, a Deutsche Welle, az EBS felvételeiből.

Adás: szombat 19.30

Európai híradó: Ismét Magyarország a téma Brüsszelben

Az Európai híradó vendége Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára volt.

Európai híradó: Közös erőfeszítéseket tesz az Unió

A HírTV Európai híradó című műsorának eheti adásában a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a nyugat-balkáni országok esetleges uniós csatlakozása volt a fő téma.

Európai híradó: Házi karantén helyett az utcán tombolnak a migránsok

2020.03.20.

Az új koronavírus-járvány és a migráció kapcsolatáról is beszélt Georg Spöttle elemző és Boris Kálnoky újságíró az Európai híradóban.

Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható

Pusztító hatása lehet a világgazdaságra a koronavírus-járványnak. Veszély leselkedik a magyar gazdaságra is, de nekünk van egy arany tartalékunk.

Európai híradó: Ferber szerint nincs jelentős ellentét a Fidesz és az EPP között

Markus Ferber, az Európai Parlament keresztényszocialista képviselője adott exkluzív interjút Déri Stefi műsorvezetőnek.

Európai híradó: Gazdasági recessziót hozhat a koronavírus?

A Hír TV Európai Híradó című műsorának Németh Dávid a K and H vezető elemzője és Marácz László az Amszterdami Egyetem tanára volt a vendége.

Deutsch Tamás: Az nem járja, hogy büntessék a szegényebb uniós országokat

2020.02.21.

Az Európai Unió közös költségvetéséről vitáztak rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozójukon az állam- és kormányfők. Az Európai híradóban Deutsch Tamást a közös uniós büdzséről kérdeztük.

Pócza István: Ha ilyen eset hazánkban történik, akkor most Európa-szintű botrány lenne

2020.02.07.

Áll a bál Németországban! Az AfD az CDU-val együtt szavazott az új türingiai tartományi miniszterelnök személyéről. Az Európai híradó vendége Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Európai híradó: Fontos szövetségesünk lép ki az Európai Unióból

Az Európai híradóban többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf londoni magyar nagykövet is nyilatkozott stábunknak.

Várhelyi Olivér: A végcél a teljes Nyugat-Balkán integrációja az Európai Unióba

2020.01.24.

Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos exkluzív interjút adott a Hír TV Európai híradó című műsorában Zöldhegyi Katalinnak.

Európai híradó: Tényanyagok nélkül politikai vádaskodás folyik

A magyar és a lengyel jogállamiság helyzetéről tartottak vitát az Európai Parlamentben, Strasbourgban. Erről szólt péntek este az Európai híradó.