2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Európai híradó

Európai híradó - A migrációs paktum támadás Európa szuverenitása ellen + videó

Többórás éles vita után az európai parlament balliberális oldala - néppárti képviselők támogatásával - elfogadta az migrációs és menekültügyi paktumot. Ez az Európába érkezettek kötelező befogadását írja elő.

  • Európai híradó - A migrációs paktum támadás Európa szuverenitása ellen + videó

A paktum a menedékkérelmek gyorsabb elbírálását is előírja, valamint az illegális migránsok kötelező biztonsági és egészségügyi szűrését. Hidvéghi Balázs még a heves szócsatákkal tarkított vita után és a szavazás előtt nyiltkozott az Európai híradónak. 

A magyar európai parlamenti képviselő mellett francia, osztrák, spanyol és lengyel konzervatív képviselők is bírálták a migrációs paktumot, amelyet egyébként a cilkus utolsó előtti plenáris ülésén fogadtak el a képviselők. A balliberális oldal célja az volt, hogy a 10 fejezetből álló paktumról ne a következő, egy valószínűleg erős jobboldali felhatalmazású európai parlament döntsön. 

A francia Jean-Paul Garraud a paktumot támadásnak nevezte európa szuverenitása ellen, mert nemzeti hatáskörök átadására kötelezi a tagállamokat brüsszel javára. A lengyel Patryk Jaki pedig egyenesen szerelmes levélnek nevezte migrációs paktumot az embercsempészek számára, akik a kötelező befogadás miatt még több bevándorlót fognak Európába csempészni és még nagyobb hasznot tehetnek majd zsebre. Az osztrák Harald Vilimsky pedig emlékezetett arra, hogy 2015 óta 8 millió bevándorló érkezett Európába, főleg illegálisan, és főleg fiatal férfiak. 

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!