2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Európai híradó

Európai híradó – Eszkalációs kockázata van a NATO-ban meglévő háborús pszichózisnak + videó

NATO jubileumi tanácskozás: a külügyminiszterek napirendjén a fő téma Ukrajna volt. Magyarország nem támogat semmilyen javaslatot, amely a háború kiszélesedéséhez vezethet.

  • Európai híradó – Eszkalációs kockázata van a NATO-ban meglévő háborús pszichózisnak + videó

A NATO megalakulásnak 75. évfordulóját ünneplő brüsszeli NATO külügyminiszteri csúcson a legfőbb téma Ukrajna volt. A balti és angolszász országok nyomására a NATO részt kíván venni az ukrajnai fegyverszállítások koordinálásában, ez akár a halált okozó fegyverek körére is kiterjedhet.

Szijjártó Péter egyértelművé tette: a magyar kormány mindennemű fegyverszállítást ellenez Ukrajnába és továbbra is azon az állásponton van, hogy a NATO nem keveredhet bele a háborúba. A külügyminiszter a kárpátaljai magyarok jogairól szóló tárgyalásairól is beszámolt az Európai híradónak.

Sportdiplomácia

Szijjártó Péter a NATO 75. születésnapjára Magyarország nevében egy teqball asztalt adományozott a szervezet brüsszeli központjának, ahol több sportlétesítmény is van. A magyar találmány egy domború pinpong asztal, amelynek széleit lekerekítették. Az egész testet megmozgató labdajáték egyébként Belgiumban és egész világon egyre népszerűbb.

Jobboldali előretörés

Látványosan megerősödhet az európai jobboldal a júniusi európai parlamenti választásokon. Olyan nagy tagállamokban arathatnak nagyarányú győzelmet a jobboldali pártok, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország. Kérdés azonban, hogy képviselőik az új európai parlamentben együtt tudnak-e majd működni. A két jobboldali frakció: az európai konzervatívok és reformerek, illetve az identitás és demokrácia ugyanis együtt az európai parlament egyik vagy legmeghatározóbb ereje lehetne, ha össze tudnának fogni. Ez azonban egyelőre kétséges.

Minderről Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli központjának vezetője beszélt a HírTV-nek.

Készülődés az uniós elnökségre

Kevesebb mint három hónap van a magyar uniós elnökség kezdetéig. A július elsejétől induló elnökség előkészületei jól haladnak - mondta Zsigmond Barna Pál, az európai ügyek minisztériumának parlamenti államtitkára. A magyar elnökség kiemelt feladatai között van Európa versenyképességének helyreállítása, a demográfiai kérdések, a nyugat-balkáni integráció és a migráció kezelése.

Teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!