2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Kísértet Lublón

Következik:

Híradó 23:05

Európai híradó

Európai híradó – Hogyan áll az ukrán kisebbségi törvény módosításának ügye? + videó

A szomszédság-és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos kiemelte azt is, hogy Ukrajnában komoly megoldásra váró problémák vannak, például a kisebbségi oktatás és nyelvhasználat ügyében. Az adás vendége volt Ferenc Viktória: Kárpátaljai magyar politikus, és Fidesz EP képviselő és Vicsek Annamária vajdasági magyar politikus.

  • Európai híradó – Hogyan áll az ukrán kisebbségi törvény módosításának ügye? + videó

A tartalomból:

Zelenszkij elnök reméli, hogy az uniós csatlakozási tárgyalások június végén megkezdődnek, és a belga soros elnökség is úgy nyilatkozott, hogy még a július 1-e előtt, a magyar elnökség kezdete előtt szeretnék elindítani a folyamatot.

Hogyan áll az ukrán kisebbségi törvény módosításának ügye? A magyar kormány álláspontja, hogy vissza kell térni a 2015 előtt biztosított nemzeti kisebbségi jogokhoz.

Milyen a magyar oktatás helyzete és jövője Kárpátalján?

Milyen a kárpátaljai magyarok helyzete több mint 2 évvel a háború megkezdése után? Mire van leginkább szüksége a kárpátalján élőknek?

A Fidesz-KDNP európai parlamenti listáján ott vannak a határon túli magyar kisebbség kárpátaljai és vajdasági politikusai. Tehát azon országok képviselői, amelyek még nem tagjai az európai uniónak.

Hogy áll az alapvető jogok tiszteletben tartása és a kisebbségek jogainak védelme Délvidéken?

Milyen gondot okoz a Vajdaságban az oktatás, az osztályok feltöltése magyar diákokkal?

Ursula von der Leyen személyesen is ambicionálja, hogy az uniós csatlakozási tárgyalások minél hamarabb megkezdődjenek meg Ukrajnával. Hogyan fogadják ezt Szerbiában, ahol több mint, 10 éve várakozik az unió előszobájában?

 

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.
Visszaéltek Marco Rossi képével

Visszaéltek Marco Rossi képével

Egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Vége Németország vezető szerepének Európában? + videó

Európai híradó – Vége Németország vezető szerepének Európában? + videó

Európa hatalmi centruma, a berlin-párizs tengely nem lézezik többé - mondta Orbán Viktor tusványosi beszédében. Németország megkerülhetővé vált Európában? Egyebek között ezt a témát vesézi ki az Zöldhegyi Katalin vendégeivel, Bauer Bencével, az MCC Magyar-Német Intézetének igazgatójával és Prőhle Gergely volt berlini és berni nagykövetettel, a Habsburg Intézet igazgatójával.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!