2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Európai híradó

Európai híradó - Az ellehetetlenítési kísérlet kétnapos krónikája + videó

Öngól: három baloldali polgármester is be akarta záratni a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát Brüsszelben. Nem sikerült. Az Európai híradó exkluzív képei és interjúi a feszült pillanatokról.

  • Európai híradó - Az ellehetetlenítési kísérlet kétnapos krónikája + videó

Rendőrök kint, konzervatív gondolkodók, politikusok, egyetemi tanárok bent. néhány órán belül egész Európában a hírek középpontjába került, hogy Brüsszelben rendőrök be akarják zárni a Nemzeti Konzervatívok Konferenciáját.

A politikai támadások miatt a szervezőknek már korábban új helyszínt kellett keresniük. Aztán a rendezvény előtti napon a második szerződött konferenciaközpont is lemondta. A rekordsebességgel talált harmadik helyszínen pedig már megkezdődött a konferencia, amikor kiderült, hogy ennek a brüsszeli kerületnek a szocialista polgármestere is el akarta lehetetleníteni a rendezvényt, pedig a meghívottak között olyan politikusok is voltak, mint a volt lengyel miniszterelnök, a korábbi brit belügyminiszter, vagy Orbán Viktor miniszterelnök.

Egészen szürreális volt, hogy az egymás után érekző, magas rangú nemzetközi vendégeket gyakorlatilag be jellett csempészni a szervezőknek a konferenciára. csak éppen annyi időre húzták fel a bejárat redőnyeit, hogy az előadók bejussanak, de rendőrök ne tudjanak behatolni az épületbe

- nyilatkozta stábunknak Frank Füredi, az MCC brüsszeli igazgatója.

A feszültséget a konferenciára érkező előadók is érezték. Ryszard Legutkót, a krakkói egyetem filozófia professzorát, konzervatív EP-képviselőt a konfreencia bezárásának veszélye a kommunista időkre emlékeztette. 

A helyi szocialista polgármester a szélsőbaloldali tüntetők erőszakos fellépésére hivatkozva akarta betiltani a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát. A tüntető Antifa tagjai azonban alig 60-70-an voltak, és rendezvény helyszínétől távolabb skandáltak antifasiszta rigmusokat, de sokszor csak egymással beszélgettek.

Szerdán aztán újabb fordulat történt: a belga bíróság sűrgőséggi tárgyalás után hajnakban hatályon kívül helyezte a brüsszeli kerületi polgármester tiltó határozatát. A gyülekezéshez való joggal indokolták és azzal, hogy a világ diplomáciai fővárosának, Brüsszelnek nem jelenthet gondot egy konferencia rendőri biztosítása. a konferencia szerdán feszültség nélkül folytatódott.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!