2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Európai híradó

Európai híradó – Robbanásszerűen megnőtt az antiszemita incidensek száma Hollandiában + videó

Évente százezernél is több bevándorló érkezik Hollandiába, ahol az európai parlamenti választás egyik legfőbb kampánytémája a migráció. A Hollandiába érkezők többsége nem beszéli az ország nyelvét, ami megnehezíti a beilleszkedést és a munkavállalást. Többek között erről beszélgetett vendégeivel Zöldhegyi Katalin szerkesztő-műsorvezető.

  • Európai híradó – Robbanásszerűen megnőtt az antiszemita incidensek száma Hollandiában + videó

Közben a palesztin-izraeli konfliktus miatt robbanásszerűen megnőtt a zsidóellenes atrocitások száma Hollandiában - minderről Maráczi László az amszterdami egyetem filozófia professzora beszélt az Európai híradónak.

Marine Le Pen pártja jelentősen vezet Emmanuel Macronék előtt

Minden korábbinál nagyobb győzelemre számíthat az európai parlamenti választásokon a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés Franciaországban. A legújabb közvélemény-kutatások szerint 15%-kal vezet Emmauel Macron liberális pártja előtt. A migráció mellett a mezőgazdaság és a környezetvédelem van a fő kampánytémák között, de a biztonság kérdése is főszerepet kap a júliusban kezdődő olimpia miatt. Párizsban Habsburg György nagykövet adott interjút az Európai híradónak.

Itt nem politikai vita van, hanem harc az ellenség ellen

Az európai politika végletesen megosztottá vált - ez mutatkozik meg a Robert Fico elleni merényletben - erről beszélt a HírTV-nek Frank Füredi, az MCC brüsszeli központjának vezetője. Szerinte a konzervatív, szuverenista politikusok ellenséggé váltak Brüsszelben, komoly harc folyik a jobb- és baloldal, a béke- és a háborúpárti álláspont között. Sőt, ez a küzdelem csak tovább fokozódik az EP-választások után, amikor a jobboldali-frakciók jelentősen megerősödhetnek.

Az erőszakhullám a jobboldal erősödésével járt

Svédországban a migráció és a klímaváltozás mellett a közbiztonság az európai parlamenti választás legfőbb kampánytémája. Nem véletlenül: csak idén 14-en haltak meg a bevándorló hátterű fiatalokból álló bűnbandák fegyveres leszámolásaiban. A helyzet olyan súlyos volt, hogy a svéd kormány a hadsereg segítségét kérte a bűnbandák megfékezésében. Az addig soha nem tapasztalt erőszakhullam a jobboldal erősödését okozta Svédországban. Uppsalából Bugnyár Zoltán tudósított.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!