2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Címlap

Címlap: Nők vezető pozíciókban

A Címlapban Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Kunfalvi Nóra újságíró és Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője voltak M. Dobos Marianne vendégei.

  • Címlap: Nők vezető pozíciókban

Tisztújítást tartott a Fidelitas és a Magyar Liberális Párt, az élükre hölgyek kerültek. Női elnöke lett továbbá a most megalakult Európai Bizottságnak is – vetette fel a témát a műsorvezető.

Párkányi Eszter szerint egyre inkább előtérbe kerülnek a nők. Illés Boglárkának pedig, aki a Fidelitas elnöke lett, nagyon jó ötletei vannak és konstruktív.

„Fel is háborított az Indexnek a cikkében az a feltételezés, hogy ő egy imázs miatt került oda. Azt írták, hogy a vidéki nő imázsa jót tehet a Fidelitasnak. Egyáltalán nem erről van szó, de megszokhattuk, hogy amikor a jobboldalon kerülnek nők előtérbe, akkor többünk esetében is feltételezik, hogy nem a kvalitások miatt vannak ott. Ez Bogiról egyáltalán nem mondható el.” – fogalmazott Párkányi Eszter.

Jobbágyi Zsófia hozzátette:

„A jobboldalon nem azért kerül valaki pozícióba, mert nő vagy férfi, hanem azért, mert szakmailag elért valamit, ami miatt ő erre a pozícióra érdemes. A baloldalon pedig valóban azt lehet látni, hogy nyomják a női arcokat, hogy el lehessen mondani, mi igenis egyenjogúként tekintünk a nőkre. Szerintem ez egy nagyon fontos különbség.”

Kunfalvi Nóra szerint a magyar kormány szakembereket alkalmaz a különböző munkakörökben, nem az alapján döntenek, hogy az illető férfi vagy nő.

„Nekem az a szimpatikus a kormánynál, akár most a Fidelitasnál nem az a feltétel, hogy strigulázzák, hogy férfi vagy nő, most az új kormányszóvivő is nő lesz.”

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Ukrán szál is van a Donald Trump elleni második merényletkísérletben. jesztő kérdéseket vet fel az újabb merényletkísérlet. Erről is szó esett hétfő este, amikor Robert Wilkie, a Trump-adminisztráció korábbi veteránügyi minisztere volt a Napi aktuális vendége.
Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!