2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Címlap: Nők vezető pozíciókban

Hír TV

2019. december 2., hétfő 21:57

A Címlapban Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Kunfalvi Nóra újságíró és Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Tisztújítást tartott a Fidelitas és a Magyar Liberális Párt, az élükre hölgyek kerültek. Női elnöke lett továbbá a most megalakult Európai Bizottságnak is – vetette fel a témát a műsorvezető.

Párkányi Eszter szerint egyre inkább előtérbe kerülnek a nők. Illés Boglárkának pedig, aki a Fidelitas elnöke lett, nagyon jó ötletei vannak és konstruktív.

„Fel is háborított az Indexnek a cikkében az a feltételezés, hogy ő egy imázs miatt került oda. Azt írták, hogy a vidéki nő imázsa jót tehet a Fidelitasnak. Egyáltalán nem erről van szó, de megszokhattuk, hogy amikor a jobboldalon kerülnek nők előtérbe, akkor többünk esetében is feltételezik, hogy nem a kvalitások miatt vannak ott. Ez Bogiról egyáltalán nem mondható el.” – fogalmazott Párkányi Eszter.

Jobbágyi Zsófia hozzátette:

„A jobboldalon nem azért kerül valaki pozícióba, mert nő vagy férfi, hanem azért, mert szakmailag elért valamit, ami miatt ő erre a pozícióra érdemes. A baloldalon pedig valóban azt lehet látni, hogy nyomják a női arcokat, hogy el lehessen mondani, mi igenis egyenjogúként tekintünk a nőkre. Szerintem ez egy nagyon fontos különbség.”

Kunfalvi Nóra szerint a magyar kormány szakembereket alkalmaz a különböző munkakörökben, nem az alapján döntenek, hogy az illető férfi vagy nő.

„Nekem az a szimpatikus a kormánynál, akár most a Fidelitasnál nem az a feltétel, hogy strigulázzák, hogy férfi vagy nő, most az új kormányszóvivő is nő lesz.”

Teljes műsor:

Hír TV