2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Címlap

Címlap: Terítéken a Brüsszelbe kijutott női politikusok

A Hír TV Címlap című műsorában témaként szerepelt, hogy történelmi győzelem született a jobboldalon és csúfos vereség lett az ellenzéki térfélen. Az MSZP, az LMP és Jobbik romokban hever, miközben a DK és a Momentum lett a hét meglepetése. Hogy mindez mennyire szabja át a politikai erőviszonyokat, Kiss Kornélia műsorvezető erről is kérdezte a műsor vendégeit: Jobbágyi Zsófiát, a Magyar Hírlap lapszerkesztőjét, Rácz Zsófiát az Alapjogokért Központ elemzőjét, és Fodor-Horváth Zsófiát, a 888.hu szerkesztőjét.

  • Címlap: Terítéken a Brüsszelbe kijutott női politikusok

A vasárnapi választás egyik nyertesei a nők: ezt egyértelműen kijelenthető, hiszen kétszer annyi női politikus kerül ki most Brüsszelbe, mint öt évvel ezelőtt.

Fodor-Horváth Zsófia a felvetésre úgy reagált:

„Attól függ honnan nézzük. Hisz a Jobbik szerint ők győztek, a Fidesz meg vesztett.” Nyolc női politikus megy ki Brüsszelbe Magyarországról, ami minden várakozást felülmúlt.

Jobbágyi Zsófia szerint várható volt a nők sikeressége, „a politikai színtéren egyre több nő kerül porondra”.

Rácz Zsófia úgy látja:

kétségkívül népszerű dolog ma úgy kampányolni, hogy egy női képviselőnek, női politikusnak biztosítanak befutó helyet, de nagy kérdés mégis az, hogy a rátermettség is megvan-e bennük? 

Egyre több nőt érdekel a politika, de nem biztos, hogy „a teljesítmény tör utat magának”, „kevesebb a tartalom” – szögezte le a Magyar Hírlap lapszerkesztője. Jobbágyi Zsófia különösen a DK és a Momentum esetében inkább a kvóta iránti megfelelést látja igazoltnak.

Kiss Kornélia műsorvezető kijelentette: a Fidesz-KDNP győzelme borítékolható volt.

„Rekordrészvétel mellett is rekordgyőzelem volt. Európai szinten is az, hogy valaki 52 százalékos szavazatszámot kapjon, a választóktól, elég nagy bizalmat jelent” – fogalmazott az Alapjogokért Központ elemzője. 

A Fidesz évek óta ugyanazt és következetesen képviseli. Nem változtatott a programon, nem változtatott az értékeken, hanem stabilan kiáll amellett, hogy nem akar Magyarországból bevándorló országot, nem engedi hogy ez megtörténjen és Brüsszelben is ezt fogja képviselni” – vélekedett a 888.hu szerkesztője, Fodor-Horváth Zsófia.

 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!