2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Címlap

Címlap: Nem hátrált meg a Fidesz

Olyan információkkal hergelte az embereket az ellenzék a kulturális törvénymódosítással kapcsolatban, amelyek nem bizonyultak valósnak. Ezt most úgy kommunikálták le, hogy visszavonulót fújt a kormány. Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, és Kroó Zita az origo.hu újságírója voltak M. Dobos Marianne vendégei.

  • Címlap: Nem hátrált meg a Fidesz

Vita alakult ki a kulturális intézmények finanszírozásával kapcsolatban. Most megjelent maga a konkrét törvénymódosítás is, mindenki megismerhette a szövegét. Egy-két ellenzéki orgánum már úgy hozta le a hírt, hogy megijedt a Fidesz, visszavonulót fújt a kormány, mégsem akarják beszántani a Nemzeti Kulturális Alapot. Olyan információkkal hergelték az embereket, amelyek aztán nem bizonyultak valósnak. Ezt most úgy kommunikálták le, hogy meghátrált a kormánypárt és kihagyott bizonyos passzusokat az eredeti tervéből – vetette fel a témát a műsorvezető, M. Dobos Marianne.

Jobbágyi Zsófia kifejtette, a Fidesz biztosan nem hátrált meg, mert az eredeti tervezet pontosan ugyanarról szólt, mint amit konkrétan írásba foglaltak.

„Valóban egy nehéz terület a kultúra. Nehéz kérdés, hogy a művészetbe milyen szinten szólhat bele a mindenkori hatalom, és milyen szinten nem. Azonban itt abszolút nem erről van szó. Itt konkrétan van egy színész, aki bűncselekményt követett el, nagy valószínűséggel, hiszen többen áldozattokként terhelő vallomást tettek rá nem hivatalosan. Ezt egy intézmény egy éven keresztül eltitkolta.”

Az ellenreakció nem maradhatott el, több sajtóorgánumban megjelent, hogy az Újszínházban is történtek hasonló esetek. Később azonban kiderült egy közleményből, hogy a vádak nem igazak – reagált a műsorvezető.

Fodor-Horváth Zsófia a témával kapcsolatban azt hangsúlyozta, sem a kormány sem az állam nem fog beleszólni a színházak működésébe:

„Az, hogy az állam kézbe veszi most ezt az egészet, az nem azt jelenti, hogy arról fog dönteni, hogy a színpadon mi fog történni, hanem arról, hogy a színpad mögött mi zajlik. Abba viszont szóljon is bele, mert szemmel láthatóan nem jól működik ott most semmi.”

Kroó Zita a következőket fűzte hozzá:

„Nem azért kellene tüntetni, hogy most beleszól az állam, vagy nem szól bele, hanem azért, hogy igen itt több ember is van, akit zaklattak. Azért tüntessenek, hogy ilyen ne fordulhasson elő.”

Teljes műsor: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!